avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sanctiune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sanctiune

Buna ziua,
as vrea sa stiu si eu ce sanctiuni sunt prevazute pentru trecere cu auto pe culoarea rosie a semaforului , dar fara accident ; pentru cate zile se suspenda permisul.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 17 Iunie 2016
art.100 OUG 195/2002:
....
(3)Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (n.m., clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă) şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
...
d) nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ... Oprea sara17 Oprea sara17 Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile. La 2 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, perioada. mariustz mariustz Bun gasit, Am ramas fara permis pentru depasire pe linie continua. Agentul mi-a spus urmatoarele lucruri: 1. Fiindca sunt incepator, o sa raman fara ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere - depasire pe trecerea de pietoni Cristi1234567 Cristi1234567 Buna ziua! Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta: Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de ... (vezi toată discuția)