avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire de catre sectia de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire de catre sectia de politie

De ani de zile sectia de politie transforma in mod abuziv si fara acordul meu, petitii in plangeri penale desi acele petitii nu intrunesc conditiile legale prevazute de CPP pentru dosare penale.
Scopul lor este de a fi clasate aceste asa zise plangeri penale si a nu mai pierde timp si cu rezolvarea petitiilor. Sa mai adaug la asta faptul ca ei fiind deranjati de petitiile mele se si rezolva cu enumerarea plangerilor penale (inexistenta) facute cica de mine si fiind solutionate ca nefondate!!! De curand am primit sa platesc cheltuieli judiciare de 1000 lei pe baza acestor formule de hartuire.

Astfel, fara acordul meu, ma OBLIGA sa merg la ei la sectie, sub amenintarea amenzii daca nu merg si acolo sa completez obligatoriu si sa semnez acele formulare de plangere penala si asa ei fac sa para totul legal dar este de fapt un abuz de drept si un abuz asupra drepturilor mele de a ma opune la asa ceva.
Sa nu mai spun ca nici plangerea penala nu se rezolva si nici petitia mea care a a fost abuziv transformata in plangere penala.
Va rog sa imi spuneti, daca aveti cunostinta, unde pot reclama cu succes aceste practici abuzive si ilegale ale sectiei de politie. Stiu ca se apara intre ei dar totusi, zicem ca traim intr-un stat de drept, nu se poate chiar asa abuz pe fata!

Multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 13:51, 19 Iunie 2016
Dupa cum v-am spus si in mesajele anterioare, dvs. sunteti in culpa, nu organul de cercetare penala, deci mergeti la politie sau, in caz contrar, sunteti pasibil de amenda judiciara sau aducerea cu mandat. Organul judiciar s-a sesizat din oficiu, procedura este perfect legala, nu aveti cum sa va opuneti.
Haideti, domnule, nu mai exagerati asa. Ce procedura legala "Invitatia" prin e mail??? Eu pot sa nu mai am acel email sau pot sa nici nu-l fi primit.
Odata ce ati folosit emailul initial, se considera ca-l folositi si in continuare, este o prezumtie care opereaza ex officio, la fel este si in cazul domiciliului, daca ati scris initial ca locuiti acolo, acolo veti fi citat si nu in alta parte, iar daca va mutati, dvs. va revine obligatia sa informati organul judiciar despre noua adresa. Simplu.
Mie tocmai mi-a expirat abonamentul de gazduire site si e mail si nu mai am aceste e mailuri.
Emailurile sunt zilnic hackuite, nu comparati adresa de domiciliu cu e mailul.
citarea se poate realiza și prin intermediul poștei electronice- art 257 alin 5 CPP. aveți dreptul să contestați respectivele cheltuieli judiciare.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2016
Marian Bucur, Avocat

Alte discuții în legătură

Invitatie la politie KLTM KLTM As dori sa stiu daca citarea in dosar penal sau civil are vreo legitimitate daca e facuta prin e mail, fara semnatura electronica, desigur si fara confirmarea ... (vezi toată discuția)
Trecere abuziva la penal Sever Simion Sever Simion Plangerile mele au fost trecut de catre sectia de polite in mod abuziv fara voia mea la penal tocmai ca procuorul sa albeasca golanii pe care i-am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prin e mail KLTM KLTM Am formulat in februarie 2016 o Petitie si am trimis prin e mail. Parchetul, in mod surprinzator, fiind destinatar, a transformat in dosar penal desi nu e ... (vezi toată discuția)