avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trecere abuziva la penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trecere abuziva la penal

Plangerile mele au fost trecut de catre sectia de polite in mod abuziv fara voia mea la penal tocmai ca procuorul sa albeasca golanii pe care i-am reclamat.
Cum pot face sa declar ca nu doresc cercetare penala si ca fara voia mea au fost trecut la penal?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:18, 26 Martie 2016
Nu trebuie sa ceara organul de cercetare/urmarire penala acordul dvs.ptr.a incadra o fapta ca penala,este artibutul organului de cercetare/urmarie penala.Daca fapta face parte din categoria celor pentru care retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala(158 NCP) sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala si stinge actiunea civila(art.159 NCP) puteti utiliza aceste proceduri legale.
Dacă faptele reclamate constituie infracțiuni se trece la penal în funcție de situație.

Simplele reclamații la politie dacă nu constituie infracțiuni nu duc la penal.
Intrebarea mea este eu ce POT face ca sa scap de aceasta noua forma de hartuire din partea politiei: orice petitie as face, spre exemplu care tine de o contraventie, ei o trec abuziv la penal. Ce pot face eu sa stopez acest fenomen care pentru mine inseamna Nerezolvarea petitiei in primul rand, clasarea cu brio a asa zisei plangeri penale si pierderea timpului si banilor mei.
Ce POT FACE sa stopez aceasta trecere la penal a petitiilor care se refera la contraventii doar?
Acum intelegeti ce spun?
Multumesc.
Daca ne relatati pe scurt situatia de fapt, va putem furniza mai multe explicatii din punct de vedere juridic.
Faptele descrise pot avea tenta de infracțiune și politia e obligată sa le cerceteze.

Nu contează ce vreți dvs. dacă nu va pricepeți la drept.

Politia procedeaza cum este procedural.
Dacă nu le cercetează penal va plângeți ca nu au fost cercetate.

Dacă tot pierdeți timp și bani poate ar fi mai bine sa mergeți la avocat pentru a discuta 2-3 ore dacă e necesar și sa va lamuri pe baza de acte și de tot.
Avocatul poate vedea și analiza actele.

Alte discuții în legătură

Intrebare triffcristian triffcristian cine hotaraste daca o petitie depusa la politie este penala sau nu ? politistul care are dosarul sau procurorul ? (vezi toată discuția)
Hartuire de catre sectia de politie KLTM KLTM De ani de zile sectia de politie transforma in mod abuziv si fara acordul meu, petitii in plangeri penale desi acele petitii nu intrunesc conditiile legale ... (vezi toată discuția)
Limita controale itm smeagull smeagull Buna ziua, Ce poate face un angajator impotriva controalelor ITM foarte frecvente (unul la 2 saptamani). Banuieste ca aceste controale sunt urmare a ... (vezi toată discuția)