Ce poate face un angajator impotriva controalelor ITM foarte frecvente (unul la 2 saptamani).
Banuieste ca aceste controale sunt urmare a reclamatiilor nejustificate ale aceleiasi persoane, reclamagiu de meserie.
Nu s-au aplicat sanctiuni, dar angajatorul e dat peste cap de atatea verificari.
O plangere penala impotriva acelei persoane ar putea stopa seria de reclamatii ... in al doilea rand, ar trebui sa se intre in audienta la conducerea ITM-ului si sa explice situatia .. de asemenea, ITM-ul are posibilitatea de a clasa sesizarile care au acelasi obiect.
Am sa incerc variantele 2 si 3.
Imi este foarte utila informatia ca ITM poate clasa reclamatiile cu acelasi "subiect".
Plangere penala impotriva reclamagiului nu am cum sa fac, pentru ca nu stiu cu siguranta ca de la acea persoana vin reclamatiile (este doar o banuiala neconfirmata, si pe care nici nu am cum sa o verific, reclamatiile fiind confidentiale), si pentru ca habar n-am ce infractiune comite un narod care face plangeri pe la cine il asculta. Sa fim seriosi, nu se va putea dovedi niciodata vreo latura subiectiva de nici o infractiune, si nu cred ca un judecator ar sanctiona pe cineva pentru ca a adresat 10 reclamatii la o institutie de stat.
M-am gandit la o raspundere delictuala pentru abuz de drept, dar nici asta nu se poate obtine pe banuieli pe care ITM nu le poate confirma nici macar in fata unui judecator.
Una peste alta, eu acum cu ITM-ul am o problema de rezolvat, nu cu reclamagiul.
1. OG nr.27/2002 - art. 10
(1) In cazul in care un petitionar adreseaza mai multe petitii, sesizand aceeasi problema, acestea se vor conexa, petentul urmand sa primeasca un singur raspuns.
(2) Daca dupa trimiterea raspunsului se primeste o noua petitie cu acelasi continut, aceasta se claseaza la numarul initial, facandu-se mentiune despre faptul ca s-a raspuns.
Vecin reclamagiu!
zdnicol
De cand a fost demis din functia de administrator, si chiar de pe vremea cand era administrator, un vecin ne strica linistea cu \"reclamatii\" la Politia de ... (vezi toată discuția)