avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... VECIN RECLAMAGIU!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

VECIN RECLAMAGIU!

De cand a fost demis din functia de administrator, si chiar de pe vremea cand era administrator, un vecin ne strica linistea cu "reclamatii" la Politia de Proximitate. Face parte din categoria de "reclamagiu" profesionist si ne-am saturat sa ne tot puna pe drumuri pentru orice inventie de-a dumnealui.
Va rugam sa ne sfatuiti cum am putea sa il oprim.
Multumim mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:28, 22 August 2011
Face reclamati intemeiate s-au nu ??? Va rugam sa ne comunicati pentru a va da un raspuns ca atare.:-/:((:training:
Face reclamatii neintemeiate.
puteti face si dvs reclamatie la politie pentru denunt calomnios/calomnie si at se va linisti dupa o vizita la politie si poate chiar si o amenda
Codul Penal Roman incrimineaza in art. 259 denuntarea calomnioasa adica infractiunea de reclamare catre organele de urmarire si cercetare penala a unei alte persoane pentru fapte sau incalcari ale legii penale , care nu s-au savarsit in realitate.
Art. 259. - Denuntarea calomnioasa
nvinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plngere, cu privire la savrsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu nchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, n sprijinul unei nvinuiri nedrepte, se pedepseste cu nchisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savrsit fapta declara mai nainte de punerea n miscare a actiunii penale fata de persoana n contra careia s-a facut denuntul sau plngerea, ori mpotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plngerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.
Invinuitul se poate constitui parte civila daca sunt intrunite conditiile raspunderii civile a acestuia, printre care si existenta unui pejudiciu material sau moral. In privinta celorlalte aspecte, ar trebui sa detaliezi un pic.
In primul rand, denuntarea calomnioasa presupune o plangere din partea celui afectat de denuntul calomnios. In rest, textul este clar, este necesar ca invinuirea facuta prin plangerea penala sa fie una mincinoasa adica nereala, bineinteles sa existe vinovatie. Ideea este ca cei care fac o plangere penala impotriva unei persoane sa o faca cu responsabilitate, pentru ca altfel isi asuma un risc, acela al raspunderii pentru denuntare calomnioasa, dar numai daca sunt intrunite conditiile acestei infractiuni, deci nu in mod automat. Partea vatamata poate sa isi schimbe declaratia, dar nu inseamna denuntare calomnioasa automat, pentru ca si daca ar recunoaste aceasta fapta,instanta nu poate pronunta o condamnare doar pe baza acestei declaratii, ci este necesara coroborarea cu alte probe.
sursa: [ link extern ]
Pentru a dovedi intelepciune si interes in solutionare,reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa comporte discutie directa cu persoana in cauza,cu scopul lamuririi aspectelor ce fac obiectul plangerilor
Ca sa demareze asociatia de proprietari alte forme de plangeri sai actiuni catre autopritati impotriva vecinului,nu este o solutie care sa garanteze solutionarea definitiva,ba din contra va invrajbii partile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autor necunoscut...sau autor banuit ? gigelas gigelas Buna seara, O procuroare,a facut o plangere penala - CU AUTOR NECUNOSCUT - sustinand ca a fost amenintata printr-o scrisoare. Totodata,in cuprinsul ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters83761 ContSters83761 buna seara.am o intrebare legata de urmatorul aspect.Daca,inainte sau dupa inceperea procesului una din parti depune o plangere privind denunt calomnios ,care ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)