avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credite in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credite in caz de divort

buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele dupa divort 1 credit este cu ipoteca iar 2 credite de nevoi personale,va multumesc astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: orzi , utilizator 14:04, 23 Iunie 2016
multumesc de sfaturi,da intradevar situatia este mullt prea complicata,
Teoretic datoriile sunt comune, dar trebuie vazut exact destinatia creditelor.

Banca va urmari pe oricare dintre dvs. Daca platiti mult peste cota dvs veti avea posibilitatea de a recupera suma de la sotul dvs (daca veti avea din ce). In caz de neplata imobilul va fi scos la licitatie.

Sfatul este sa consultati un avocat. Sa mergeti la banca sa verificati exact soldul creditelor si sa incercati pe cat posibil un partaj amiabil. In caz contrar costurile sunt mari si procesul de foarte mare durata, cu sanse mari de adanci datoriile.
multumesc de raspuns,nu se pune ne plata in cazul creditului cu ipoteca ,acolo ratelle sunt la zi,doar la cele de nevoi personale unde am platit tot eu ,ma interesa daca nu platesc din cate cunosc prima data banca retine de la titular ptr ca si el este salariat!
In mod cert, la semnarea contractelor de credit ati renuntat la beneficiul de diviziune si discutiune. Lecturati contractul. Banca va putea sa urmareasca pe unul, pe celalalt sau pe ambii debitori. E alegerea ei.
multumesc ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mihai69 mihai69 Buna ziua, nu sunt tocmai in cea mai fericita perioada a vietii mele de aceea am nevoie de sfatul dvs.Casatorita ,2 copii in pragul divortului cu un credit de ... (vezi toată discuția)
Impartire credite drmon drmon buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)
Despre divort si partaj marcela_solomon marcela_solomon buna ziua...cum se procedeaza si ce solutii sunt pentru divort si partaj: suntem casatoriti din 2003,apartamentul s-a cumparat in 2004 si este pe numele ... (vezi toată discuția)