avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL dupa infiintarea de SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL dupa infiintarea de SRL-D

Am infiintat in 2016 un SRL-D cu domeniul de activitate in IT.
Doresc sa imi deschid un o alta soecietate pentru cresterea de animale (lucru ne-acceptat de SRL-D).

Am dreptul sa imi deschid o a doua soecietate comerciala fara sa pierd calitatea primei societati?
Buna ziua,

Potrivit OUG nr. 66/2011, art. 6 coroborat cu art. 3 si art. 2, in situatia in care va hotarati sa infiintati cea de-a doua societate, SRL-D existenta isi va pierde calitatea de debutant.
Va rog gasiti mai jos articolele in cauze:

Art. 6 (1) Calitatea de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant se pierde, prin efectul legii: (...)
b)la data la care oricare dintre autorităţile competente constată că societatea nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 3 alin. (1)

Art. 3 (1) Pentru încadrarea în program, microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii
c) este înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 întreprinzători debutanţi asociaţi. Condiţiile pentru întreprinzătorul debutant trebuie îndeplinite de fiecare dintre asociaţi, astfel cum se prevede la art. 2;

Art. 2 (1) În înţelesul prezentei ordonanţe de urgenţă, întreprinzătorul debutant în afaceri, beneficiar al programului, este persoana fizică majoră care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
c)înfiinţează pentru prima dată o societate cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă;

Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
Cabinet individual avocat Balasa Ioana Anda , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)
Cesionare/vanzare parti sociale srl dupa accesare start-up (finantare aippimm) georgehorduna georgehorduna Bună seara, Dacă înfiinţez o societate comercială acum, scriu un plan de afaceri, completez aplicaţia de finanţare în cadrul proiectului START-UP ... (vezi toată discuția)
Srl-d  am o firma infiintata acum aprox. 5 ani, care are activitatea suspendata si pe care nu am avut activitate in realitate, dar probabil 2-3 luni la inceput, pana ... (vezi toată discuția)