buna ziua,am si eu o nelamurire legata de o succesiune deschisa de sora tatalui meu, mi-a solicitat sa trimit copie dupa actele aferente deschiderii succesiunii,pe care le-am trimis xero-copie.Iar acum im cere sa deschid si eu la randul meu succesiune cerandu-mi si sa completez si eu formularul 24 sa-l depun la primarie,precizez ca tatal meu este decedat de 13 ani si eu ar trebuii sa primesc bunurile care i-ar fii revenit drept mostenire din averea parintilor lui. Este necesar sa deschid si eu succesiune?va rog daca puteti sa ma indrumati i pe mine.
deci este vorba de mostenirea bunicilor paterni.tatal dvs este mostenitorul lor impreuna cu ceilalti frati.tatal fiind decedat trebuie sa se faca succesiunea lui si mostenitorul (mostenitorii) lui(depinde cine accepta mostenirea,puteti fi doar dvs in cazul in care ceilalti frati si mama dvs renunta la mostenire,dupa caz) va trebui sa se prezinte la dezbaterea succesiunii bunicilor(deci,in locul tatalui dvs decedat).e ceva firesc
trebuie sa completez si eu ca fiul defunctului formularul 24?eu le-am dat lor o copie cu toate actele,si azi mi-a zis ca trebuie sa completez si eu formularul 24,dar nu inteleg de ce.
formularul 24 defapt e anexa 24 in care sunt precizati mostenitorii tatalui dvs.cine sunt mostenitorii tatalui dvs?mai aveti frati?mama este in viata?.....si ce acte ati trimis copii-xerox?
nu va speriati inutil.matusa dvs va cere sa faceti succesiunea tatalui dvs pt ca astfel un mostenitor din partea lui,sau 2,3...(depinde cine accepta sau renunta) sa se prezinte IN NUMELE LUI,CA MOSTENITOR,la succesiunea bunicilor,unde veti avea drepturi de mostenire (in locul tatalui dvs).REPET,AVETI DREPTURI,AVETI MOSTENIRE...NU VA MAI SPERIATI INUTIL...e ceva firesc sa se faca succesiunea tatalui dvs pt ca dvs ca mostenitor sa participati la succesiunea bunicilor(in locul tatalui dvs).
acte pe care le-am trimis matusei mele pt anexa 24:copie dupa ci+certificat de nastere,eu ,sora si mama,copie dupa certificatul de deces al talatui si copie dupa certificatul de casatorie al parinitilor
Succesiune notariat
Maryana@
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: doresc sa dezbat succesiunea dupa urma tatalui meu doar pe terenul si casa unde locuiesc. Pt acest imobil detin ... (vezi toată discuția)