avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune notariat

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: doresc sa dezbat succesiunea dupa urma tatalui meu doar pe terenul si casa unde locuiesc. Pt acest imobil detin un testament de la bunica pentru tatal meu, eu fiind unicul copil. Tatal meu nu a avut certificat de mostenitor dupa urma bunicii si mai are frati. In acest caz trebuie sa se dezbata mai intai proceedura succesorala dupa bunica pt tata si mai apoi dupa tatal meu in favoarea mea? La primarie trebuie sa fac doua dosare, pentru doua succesiuni?
Cel mai recent răspuns: Maryana@ , utilizator 16:57, 4 Martie 2018
Intai succesiunea dupa bunica care este atat legala, cat si testamentara. Si apoi succesiunea dupa tatal dvs. La notariat trebuie sa mergeti.
Cele doua succesiuni se pot face in acelasi timp prin acte diferite. Nu inteleg insa implicarea primariei aici, ar trebui facute la notar
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
CaraD, utilizator
La primarie trebuie sa ma prezint pentru anexa 24, care imi este ceruta la notariat. Ceilalti frati ai tatalui au si ei bunuri in stapanire de pe urma bunicilor, transmise tot prin testamente. Dintre ei, in prezent mai traieste doar o sora. Nu pot sa fac succesiunea doar in baza testamentului lasat de bunică, tatalui meu, avand in vedere ca a trecut foarte mult timp de la moartea tatalui meu, iar eu ca unica fiica am locuit in casa si am administrat gospodaria?
La succesiunea bunicii trebuie sa vina toti copii acesteia sau nepotii care urca prin reprezentare in locul parintilor daca acestia nu mai sunt in viata si trebuie incluse toate bunurile defunctei, urmand ca fiecare sa prezinte testamentele.
Mai pe scurt: daca tatăl dvs a decedat înaintea bunicii, la succesiunea acesteia veniti direct dvs, prin reprezentare.
Si la fel se intampla si cu alti frați te-ai tatălui dvs care au murit înaintea bunicii.
Dacă tatăl dvs (si frații lui) a decedat după bunica, ei vor fi considerati moștenitori, întrucât erau in viata cand a murit bunica și vorbim de succesiuni diferite, care se dezbat în ordinea deceselor. Sunt dosare diferite și moștenitori diferiți.

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire demenescum demenescum Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)