avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune notariat

Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema: doresc sa dezbat succesiunea dupa urma tatalui meu doar pe terenul si casa unde locuiesc. Pt acest imobil detin un testament de la bunica pentru tatal meu, eu fiind unicul copil. Tatal meu nu a avut certificat de mostenitor dupa urma bunicii si mai are frati. In acest caz trebuie sa se dezbata mai intai proceedura succesorala dupa bunica pt tata si mai apoi dupa tatal meu in favoarea mea? La primarie trebuie sa fac doua dosare, pentru doua succesiuni?
Cel mai recent răspuns: Maryana@ , utilizator 16:57, 4 Martie 2018
Va multumesc mult tuturor.
Daca am inteles bine, va trebui sa particip odata la succesiunea bunicii, prin reprezentare, in locul tatalui meu, alaturi de ceilalti succesori...si acesta va fi primul dosar, iar mai apoi sa particip in nume propriu la succesiunea tatalui meu, ca unica mostenitoare( al doilea dosar)???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire demenescum demenescum Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Pe o proprietate s-a facut succesiunea dupa moartea tatalui,intre 2 frati si sotia supravietuitoare, dar nu si ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)