avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare nume dupa divort

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am divortat acum 2 ani prin conventie notariala cu minori si i-am lasat numele de familie fostei sotii - acum ma intereseaza daca imi pot lua numele inapoi.

Exista vreo sansa ca in instanta sa-mi pot recupera numele?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:31, 23 Iunie 2016
Buna ziua,
Prea tarziu v-ati gandit la acest lucru.
Da, la vremea respectiva am fost de acord sa-i las numele ca sa fie acelasi cu al copilului, insa, pe parcursul celor 2 ani de la divort au fost f multe evenimente neplacute care m-au facut sa ma razgandesc.
Ma intereseaza daca pot, totusi, sa-mi recuperez numele de familie din punct de vedere legal. Varianta in care sa-l cer inapoi civilizat este exclusa pt ca fosta sotie nu o sa vrea sa mi-l dea.
Sper ca exista vreo lege prin care numele sa nu poata fi purtat daca cel care l-a dat nu mai este de acord...
Exista doar doua posibiliati: sa vi-l dea de buna voie (inteleg ca nu e cazul)
sau sa se marite din nou si sa si-l schimbe

Acest raspuns vine din propria experienta, pentru ca si eu am procedat la fel.
Mai in gluma, mai in serios rugati-va sa se marite iar si sa ia numele sotului. :)
Aoleu! Deci daca il cer in instanta n-am nicio sansa?
Acum e numele femeii, nu mai aveți ce lua înapoi. Ați fost de acord sa îl păstreze, acum rămâne cu el cat vrea.

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin annaanei annaanei Buna seara! Ma confrunt cu o problema putin mai ciudata. O doamna R doreste sa reinoiasca buletinul. Este divortata de aprox 30 ani. In sentinta de divort, ... (vezi toată discuția)
Retragere nume dupa divort ContSters118946 ContSters118946 fosta sotie ,pe langa unele probleme de lacomie cumulate cu stari de depresie si ceva plangeri penale soldate cu iup,imi tarfaleste numele si as vrea o solutie ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume la doi ani dupa divort otilia321 otilia321 Buna seara! Dupa doi ani de la divort fratele meu vrea sa-i ceara in instanta fostei sotii sa renunte la numele de familie dobandit prin casatorie si sa revina ... (vezi toată discuția)