avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume la doi ani dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume la doi ani dupa divort

Buna seara! Dupa doi ani de la divort fratele meu vrea sa-i ceara in instanta fostei sotii sa renunte la numele de familie dobandit prin casatorie si sa revina la numele de fata avut inainte de casatorie. Cum ar trebui sa faca cererea (ce articol de lege sa invoce?) daca ea nu vrea sa renunte la nume ar putea pierde procesul fratele desi poarta numele lui? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:43, 20 Mai 2015
Schimbarea numelui pe cale administrativa trebuie solicitata de titular conform OG 41/2003. Din pacate parerea mea este ca fratele dvs. nu va avea castig de cauza in instanta, mai ales ca la momentul in care a divortat i s-a cerut acordul ca fosta sotie sa ramana pe numele sau iar acesta a consimtit.[ link extern ]
eu l-as sfatui sa nu ceara pt ca pierde, nu exista niciun temei pt care sa ceara, nu mai au nicio legatura.
Daca a fost de acord la divort ca femeia sa pastreze numele, sanatate, nu se poate razgandi sub vreun motiv.
Regret, insa fosta sotie a fratelui nu are numele obtinut dupa casatorie, ci dupa divort. Asa stand lucrurile, el nu poate dispune de numele ei de dupa divort. Chiar daca este un nume pe care el i l-a permis sa il poarte.
Acel nume a fost al lui si el i-a permis doamnei sa il poarte; acum dreptul e al ei sa-l poarte sau sa-l schimbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui de familie dupa divort de comun acord ContSters172748 ContSters172748 Buna seara, Pe data de 17.02.2014 am depus impreuna cu sotia, la un notar public, cerere de divort de comun acord, iar pe data de 18.03.2014 trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Nume purtat anterior alemate1974 alemate1974 Am divortat de fosta sotie acum 5 ani. Dupa divort ea a ales sa-mi pastreze numele. Avem o fetita de 8 anisori care normal imi poarta numele. Credeti ca este ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume pe cale administrativa dupa divort fara acordul sotului ContSters424832 ContSters424832 Buna ziua, Am si eu o nelamurie lagata de numele fostilor soti dupa divort. In anul 2011 am divortat...la acea vreme sotia nu a cerut si nici eu nu am fost ... (vezi toată discuția)