avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui de familie dupa divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui de familie dupa divort de comun acord

Buna seara,

Pe data de 17.02.2014 am depus impreuna cu sotia, la un notar public, cerere de divort de comun acord, iar pe data de 18.03.2014 trebuie sa ne prezentam la notar.
Printre altele, am acceptat ca sotia sa-mi poarte numele si dupa divort.
Intrebarea mea este, ce daune imi poate aduce acest fapt si daca pe data de de 18.03.2014 mai pot solicita ca sotia sa nu mai poarte numele meu dupa divort.

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:15, 14 Septembrie 2014
Sincer nu cred ca-ti poate aduce daune. E doar o optiune liber consimtita.
daca nu veti cadea de acord si pt nume fie sa il pastreze, fie sa il reia pe anterior, notarul va va indruma catre instanta.
Si da.. ce daune sa va cauzeze ?
Buna ziua,

Legat de problema mea, revin cu urmatoarele intrebari:

1. Pe data de 18 martie, ce urmeaza sa facem la notarul public ?
2. Unul dintre soti poate renunta/modifica anumite puncte trecute in Cererea de divort de comun acord?
3. Prezenta ambilor soti este obligatorie la notar pe data de 18 martie?
4. Pe data de 18 martie, unul dintre soti poate renunta la cererea de divort?

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
1) sa divortati
2)Da, de preferat prin acord ca altfel nu mai e valabil ce am scris la pct 1, numai divortati la notar pe 18.
3) Da
4) Da, nu va poate obliga notarul sa divortati si nici nu va divorteaza fara acordul dvs, va intreaba daca insistati in divort.
gi-jane2 a scris:

daca nu veti cadea de acord si pt nume fie sa il pastreze, fie sa il reia pe anterior, notarul va va indruma catre instanta.
Si da.. ce daune sa va cauzeze ?

Eu cred ca dumnealui se gandeste la daune morale, avand in vedere faptul ca lumea o sa creada ca sunt casatoriti in continuare o sa-i fie greu sa convinga niste potentiale partenere ca acuma e un barbat liber, dar si la daune materiale, pentru ca fosta sotie ar putea face niste imprumuturi, cere niste favoruri sau alte actiuni de asemenea gen, profitand de faptul ca nu toata lumea stie ca nu mai este casatorit.

Ar trebui ca inainte sa mergeti la notar sa consultati un avocat si sa mergeti la notar cu avocatul sa va indrume.

Alte discuții în legătură

Divort la notar muni muni va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca la un divort prin notar la termenul dat dupa 30 de zile una din parti se razgandeste mai se poate sau actul e deja ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dobandit prin casatorie annmaria annmaria Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibila pastrarea numelui dobandit prin casatorie, dupa divort, chiar daca sotul nu este de-acord cu acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Divort-cu pastrarea numelui de catre sotie. Borza Borza Sotia a introdus actiunea de divort cu solicitarea de desfacere a casatoriei, cu revenirea la numele avut inainte de casatorie. Ulterior dupa ce s-a introdus ... (vezi toată discuția)