avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar

va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca la un divort prin notar la termenul dat dupa 30 de zile una din parti se razgandeste mai se poate sau actul e deja finalizat si a doua intrebare daca la depunerea actelor sotia isi reia numele de fata ca asa sa stabilit atunci se mai poate modifica ca sa poarte numele de la casatorie deci sa isi pastreze numele actual ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:08, 7 Ianuarie 2013
Daca in termenul de 30 de zile, unul din soti se razgandeste, divortul nu va mai avea loc, deci practic raman casatoriti.

Prin divortul la notar, sotii decid cine isi pastreaza numele si cine revine la numele anterior, de comun acord.
deci eu maine am termenul final de 30 de zile dar am inteles ca sotul sa razgandit si nu mai vrea sa divorteze .In privinta numelui atunci nu am discutat cu el nimic si am solicitat numele de fata dar el accepta sa port numele lui in continuare se mai poate rezolva eu fiind de acord cu divortul dar sa nu mai modific numele .va multumesc mult
Daca sotul s-a razgandit, maine nu se mai pronunta divortul deci nu se stabileste nici ce nume veti purta pt ca veti ramane casatoriti.
Doar daca sotul e de acord cu divortul, maine notarul va intocmi actele si pe baza acordului ambilor veti stabili ce nume veti purta dupa divort
Da, in cazul in care sotul nu se prezinta sau nu este de acord notarul nu va poate divorta.
Va trebui sa sesizati instanta de judecata daca el nu este de acord cu divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pastrarea numelui de familie dupa divort de comun acord ContSters172748 ContSters172748 Buna seara, Pe data de 17.02.2014 am depus impreuna cu sotia, la un notar public, cerere de divort de comun acord, iar pe data de 18.03.2014 trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Nume dupa divort .. elena raduta elena raduta Buna seara ..am o problema ...vreau sa divortez dupa aprox 18 ani ,ani in care sotul meu a parasit familia traind in concubinaj cu diferite femei ...eu am ... (vezi toată discuția)
Razgandire ADANNA ADANNA In cererea initiala de desfacere a casatoriei, sotul meu a declarat ca e de acord sa-mi pastrez numele dobandit prin casatorie. Intre timp, am depus si eu o ... (vezi toată discuția)