avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume dupa divort ..
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume dupa divort ..

Buna seara ..am o problema ...vreau sa divortez dupa aprox 18 ani ,ani in care sotul meu a parasit familia traind in concubinaj cu diferite femei ...eu am ramas pe pozitie ...vazandu-mi de casa si doi copiii,mici cand a plecat ,i-am crescut cum am putut cu o pensie pe minimul pe economie ...ca de, se putea orice !!,nu mi-am refacut viata ...mi-am respectat copiii ..nu doream un alt tata ...am lucrat ,lucrez ,dar am ramas singura ,....situatia s-a schimbat ..copii au crescut ,as vrea sa divortez ...sa nu creada ca am ceva intentii ascunse ...vreau sa nu mai am statutul de casatorita ..,dar stimabilul fost sot nu vrea sa divorteze cu toate ca locuieste cu alta femeie , i-a crescut copiii ,decat daca revin la numele de fata ...,nu as vrea deoarece acest nume il port din 1985 ...il poarta si copiii mei ,2 baieti ,sunt angajata ,am toate actele pe acest nume ,,,,nu ca mi-ar fi rusine cu numele avut anterior ...dar sunt prea multe complicatiii..as vrea sa le evit ..ce sanse am !!!??????:(:sorry::stunned:
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 18:22, 19 Februarie 2013
Buna seara!

Intrucat sunteti despartiti in fapt de mai bine de doi ani, desfacerea casatoriei va fi admisa fara rezerve, iar daca faceti dovada neajunsurilor provocate de schimbarea numelui, puteti obtine o solutie favorabila, in ciuda lipsei acordului sotului in acest sens.

Succes!
multumesc ..sunt foarte suparata ..deoarece eu am dorit pe cale amiabiala ...fara complicatii ..mai ales ca el sta in concubinaj de ani de zille ...chiar nu inteleg ,..eu am dorit sa port numele pe care il poarta si baietii mei ..si pe care si eu il port de la cununia civila ,1985....mai toate actele civile ,serviciu ,permis conducere ,taxe ...etc .,sunt pe nume de casatorie ...iar ca sa evit am cerut sa raman pe numele de la casatorie ....dar el refuza ...copiii sunt de acord sa ma urmeze indiferent ca vor purta numele meu avut anterior casatoriei....am vre-o sansa sa cer sa raman cu numele de la casatorie ..sa evit alte complicatiii !!!
Dupa cum v-am spus, daca veti convinge instanta de faptul ca notorietatea numelui sotului implica mai multe aspecte ce ar fi prejudiciate in ipoteza schimbarii numelui, aveti toate sansele.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Rus Valeria Elena Rus Valeria Elena Buna ziua, Prin amabilitatea dvs puteti sa-mi spuneti, daca in cererea de divort a sotului este specificata reluarea numelui avut anterior casatoriei, care ar ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie marvilian marvilian Buna seara.Port numele tatalui meu care atunci cand eu aveam 4 ani a divortat de mama mea.Pur si simplu de atunci nici nu l-am mai vazut,nici nu am mai auzit ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie alincma alincma Bună, Doresc să-mi schimb numele, vreau să știu unde trebuie să mă adresez? Încă nu am 18 ani, dar peste două luni voi împlini această ... (vezi toată discuția)