Buna ziua,
Prin amabilitatea dvs puteti sa-mi spuneti, daca in cererea de divort a sotului este specificata reluarea numelui avut anterior casatoriei, care ar fi posibilitatea ca instanta de judecata sa fie de acord cu pastrarea numelui sotului. Stiu ca exista fapte temeinice. Care sunt acestea?
mentionez ca doresc aceasta datorita fiicei noastre minore.
va multumesc, cu mult respect
Daca , de exemplu, sotia poate dovedi faptul ca se bucura de o anume notorietate intr-un anumit domeniu, iar schimbarea numelui i-ar crea neajunsuri...
Daca deonstreaza ca e persoana publica sau de cultura si schimbarea numelui ii afecteaza imaginea, sau mai poate invoca interesul minorului (daca are) de a purta acelasi nume cu mama.
daca persoana nu e persoana publica sau de cultura, se poate sa fie considerat motiv temeinic faptul ca dansa a purtat acest nume un nr de ani totusi, ca acum asta e identitatea ei si ca doreste sa poarte acelasi nume in continuare cu al minorului ?
( de ce se considera ca sotul isi ia "numele" inapoi?
daca vrei ca fosta sotie sa pastrezi un nume, pt mine nu inseamna ca pastrezi numele sotului , ci numele pe care actulmente il ai si il porti poate de 20- 30 de ani )
Razgandire
ADANNA
In cererea initiala de desfacere a casatoriei, sotul meu a declarat ca e de acord sa-mi pastrez numele dobandit prin casatorie.
Intre timp, am depus si eu o ... (vezi toată discuția)