avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui de familie dupa divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui de familie dupa divort de comun acord

Buna seara,

Pe data de 17.02.2014 am depus impreuna cu sotia, la un notar public, cerere de divort de comun acord, iar pe data de 18.03.2014 trebuie sa ne prezentam la notar.
Printre altele, am acceptat ca sotia sa-mi poarte numele si dupa divort.
Intrebarea mea este, ce daune imi poate aduce acest fapt si daca pe data de de 18.03.2014 mai pot solicita ca sotia sa nu mai poarte numele meu dupa divort.

Multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:15, 14 Septembrie 2014
Este posibil ca sotia (ca inca nu au divortat) userului care a postat problema sa urmareasca vreun interes ascuns,

Da, sa nu mai piarda bani si timp pt a-si schimba toate actele si sa nu mai mearga cu hotararea dupa ea pt a dovedi de ce si-a schimbat numele.

Poate ca sotia vrea sa pastreze numele sotului pentru ca opinia publica sa creada ca este in continuare maritata, de aceea nu vrea sa revina la numele de fata.

Poate.. dar cum il afecteaza asta pe sot ?

In legatura cu situatia juridica a imprumuturilor efectuate dupa divort, eu m-am referit la imprumuturi de onoare,

Sa ceri bani in numele altcuiva e cam aiurea ( e naiva ala care da), sa iei cu imprumut bani.. ce conteaza daca esti casatorit sau nu ? Ii dai inapoi sau nu ii dai oricum, ce conteaza starea civila ?
Ne lungim cu un aspect care chiar nu e important pt user. Vrea sa ii lase numele bine, nu il lasa.. se vad in instanta , unde poate sa ii incuviinteze instanta cererea pt pastrarea numelui daca sunt motive intemeiate si gata, a terminat povestea.

Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Buna seara. Ce se intampla daca sotia la momentul divortului isi pastreaza numele insa dupa ceva ani (cand copilul creste si nu se mai simte "altfel" ca pe mama o cheama altfel) sotia doreste reluarea numelui de fata de dinnaintea casatoriei?

Se poate redobandi numele de fata la o perioada dupa divort? In ce conditii?

Sau ramane cu numele pe care l-a hotarat la divort pe vecie?

Va multumesc frumos si scuze de interventie.
il poate schimba pe cale administrativa, are nevoie de un motiv temeinic.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar muni muni va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca la un divort prin notar la termenul dat dupa 30 de zile una din parti se razgandeste mai se poate sau actul e deja ... (vezi toată discuția)
Pastrarea numelui dobandit prin casatorie annmaria annmaria Buna ziua. As dori sa stiu daca este posibila pastrarea numelui dobandit prin casatorie, dupa divort, chiar daca sotul nu este de-acord cu acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Divort-cu pastrarea numelui de catre sotie. Borza Borza Sotia a introdus actiunea de divort cu solicitarea de desfacere a casatoriei, cu revenirea la numele avut inainte de casatorie. Ulterior dupa ce s-a introdus ... (vezi toată discuția)