Buna ziua, am si eu o întrebare : daca urmează sa nasc in luna noiembrie si eu nu am 12 luni intregi in ultimi 2 ani anterioare nașteri copilului am 5 luni lucrate, 2 luni nu, 8 luni lucrate ,1 luni nu etc după noua lege pot beneficia de indemnizatie?mulțumesc!
Potrivit proiectului de modificare si completare a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor :
art.4
..
(4) În vederea stabilirii dreptului la concediu și indemnizație lunară pentru creșterea copilului, cele 12 luni din ultimii doi ani anteriori, se constituie din lunile calendaristice succesive în care persoana îndreptățită a realizat venituri potrivit art. 3 din ordonanța de urgență sau s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin.(5) din ordonanța de urgență. Cele 12 luni se calculează începând cu luna nașterii copilului.
(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin.(2) din ordonanța de urgență, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs nașterea ori s-a înregistrat situația, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin.(4).