avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie mame
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie mame

Buna ziua, am si eu o întrebare : daca urmează sa nasc in luna noiembrie si eu nu am 12 luni intregi in ultimi 2 ani anterioare nașteri copilului am 5 luni lucrate, 2 luni nu, 8 luni lucrate ,1 luni nu etc după noua lege pot beneficia de indemnizatie?mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 23 Iunie 2016
1. Cele 12 luni din 24 nu trebuie sa fie neaparat consecutive.

2. Daca aveti 12 luni lucrate, in total, veti putea beneficia de concediu crestere copil (CCC) si de indemnizatie.
Potrivit proiectului de modificare si completare a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor :
art.4
..
(4) În vederea stabilirii dreptului la concediu și indemnizație lunară pentru creșterea copilului, cele 12 luni din ultimii doi ani anteriori, se constituie din lunile calendaristice succesive în care persoana îndreptățită a realizat venituri potrivit art. 3 din ordonanța de urgență sau s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la art. 2 alin.(5) din ordonanța de urgență. Cele 12 luni se calculează începând cu luna nașterii copilului.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situațiile prevăzute la art. 8 alin.(2) din ordonanța de urgență, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs nașterea ori s-a înregistrat situația, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin.(4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare prenatal yonutzzell yonutzzell Buna ziua. Aveam un copil de 2 ani si 6 luni pentru care sotia nu a putut beneficia de indemnizatia de crestere deoarece nu a lucrat niciodata si la ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului stela chelner stela chelner Buna ziua, Incepind cu iulie 2016, in calcul la stabilirea indemnizatiei se iau veniturile din ultimi doi ani anteriori nasterii copilului. Este posibil ca ... (vezi toată discuția)
Acordare ccc Lavinutaraheluta Lavinutaraheluta Pt. a beneficia de ccc trebuie să am lucrate 12 luni la rand sau se pot cumula cele 12 luni din ultimii doi ani aferenți datei nasterii copilului pt k eu ... (vezi toată discuția)