avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mi-am pierdut certificatul de nastere si buletinul
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mi-am pierdut certificatul de nastere si buletinul

buna ziua asi avea si eu o intrebare miam pierdut si certificatu de nastere si buletinu ce este de facut casa imi pot face din nou certificat de nastere?
Cel mai recent răspuns: Alina Suba , utilizator 01:58, 6 August 2021
@Ares-3 a scris

Prima oara trebuie sa isi faca o carte de identitate provizorie, pentru ca fara act de identitate nu poate face cererea pentru eliberarea duplicatului certtificatului de nastere.

Deci primul drum la Evidenta populatiei, cu:
- 3 poze tip buletin
- certificat de căsătorie – original + copie (daca este cazul)
- sentinta de divort rămasă definitivă - original + copie (daca este cazul)
- actul de spatiu, in original si copie
- un alt act cu fotografie (pasaport, permis de conducere, carte de alegător) - original + copie
- chitanta în valoare de 4 lei - taxă de timbru
- chitanta în valoare de 1 leu - contravaloarea cărtii de identitate provizorii.

Dupa obtinerea cartii de identitate provizorii, cerere la Starea civila pentru eliberarea duplicatului - taxa este cred 10 lei daca nu vrea eliberarea in regim de urgenta.

Dupa ce obtine duplicatul isi poate face carte de identitate cu valabilitatea 10 ani, prezentand aceleasi acte ca si la cartea provizorie + duplicatul.


www.avocatnet.ro/content/for...
dar daca nu am nici un alt act cu poza se poate face buletinul provizoriu?
Aveti o diploma de absolvire a scolii sau o legitimatie de serviciu cu fotografie?

Puteti prezenta orice document pe care este o fotografie a dvoastra.

In cazul in care nu aveti niciun act va prezentati la serv. de evid. populatiei si declarati ca nu detineti niciun fel de act cu poza.

[ link extern ]
Poate aveti carte de alegator, permis de conducere, pasaport, orice carnet de note, ceva act unde sa aveti si poza. Daca aveti norocul ca locul dvs. de domiciliu sa coincida cu cel de nastere scapati mai repede in sensul ca veti putea solicita ca cei de la evidenta sa va elibereze si certif. de nastere pe care il veti ridica odata cu buletinul. Daca nu veti ridica CIP-ul apoi veti solicita un nou certificat de nastere dupa care va veti intoarce la evidenta pentru a inainta acetele in vederea obtinerii cartii de identitate.
chiar nu am nici un document cu poza si buletinul veghi lam avut pe Sighisoara dar acum cel provizoriu vreau sa il fac in Busteni si eu sant nascuta in Targu-Mures se poate rezolva asa?

Alte discuții în legătură

Urgent, va rog am nevoie de ajutor! bună seara! am pierdut toate actele, ce am de făcut unde trebuie ... Filipescu Laurențiu Filipescu Laurențiu Bună seara! Am pierdut toate actele, ce am de făcut unde trebuie sa merg prima data! Menționez ca nu mai dețin niciun act sau dovada cu cnp ul meu sau poza ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)
Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat ramoducu ramoducu buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca ... (vezi toată discuția)