avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... fara acte - cum imi fac carte de identitate?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

fara acte - cum imi fac carte de identitate?

nam nici certificat de nastere nici C.I certificatu mi sa furat C.I a disparut din cauza unori oameni pe care le platesc adica transportul in comun ce pot sa fac?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gupy31 , utilizator 10:52, 29 Decembrie 2011
Va intereseaza sa stiti cum obtineti un alt certificat de nastere si carte de identitate ?
Pentru inceput va prezentati la evidenta persoanelor pentru obtinerea unui act de identitate provizoriu CIP. Dupa ce obtineti CIPul mergeti la starea civila si solicitati un nou certificat de nastere, apoi mergeti din nou la evidenta pentru depunerea actelor in vederea obtinerii cartii de identitate.Luati cu dvs. un alt act cu poza mai recenta, cartea de alegator, 3 poze , contractul pe casa, certif. de casatorie si de nastere a copiilor, daca sunteti casatorit si aveti copii pana in 14 ani.Taxa este de 5 lei, adica 1 leu pentru carte si 4 lei taxa de timbru. .
va multumesc si sa aveti tote cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am pierdut certificatul de nastere si buletinul annamaria1985 annamaria1985 buna ziua asi avea si eu o intrebare miam pierdut si certificatu de nastere si buletinu ce este de facut casa imi pot face din nou certificat de nastere? (vezi toată discuția)
a pierdut cartea de identitate si certificatul de nastere! cum poate scoate obtine alte acte? ContSters86219 ContSters86219 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a obtine certificat de nastere si CI in cazul pierderii acestora? va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbare ci - lipsa certificat nastere ciprianmatei ciprianmatei buna seara!!Mi-am dat seama de curand ca trebuie sa imi schimb CI deoarece a expirat.Interesandu-ma ce acte sunt necesare pt schimbarea acestuia am constatat ... (vezi toată discuția)