avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare CI - lipsa certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare CI - lipsa certificat nastere

buna seara!!Mi-am dat seama
de curand ca trebuie sa imi schimb CI deoarece a expirat.Interesandu-ma ce acte sunt necesare pt schimbarea acestuia am constatat (cum de altfel ma asteptam de altfel)ca am nevoie printre altele si de certificatul de nastere in original si copie,dar din pacate ...acesta este de negasit!!!!!Dorind sa imi refac certficatul de nastere constat ca (cititind un mes de pe forumul dvs)este necesara CI si copia acestuia(care este expirat in mom de fata dupa cum am precizat mai sus)!!!Cum trebuie procedat intr-un asemenea caz??Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs cat mai prompt si la obiect!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:51, 12 Mai 2013
Daca sunteti nascut in aceeasi localitate in care domiciliati este simplu, cu un drum la Evidenta Persoanelor rezolvati ambele probleme. Detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Daca nu, solutia este cartea de identitate provizorie. Dupa ce o obtineti mergeti la Starea Civila si faceti cerere pentru eliberarea unui nou certificat.
Dupa ce il primiti (poate dura pana la 30 de zile) mergeti si va faceti CI.

Pentru CI provizorie aveti nevoie de:
- 3 fotografii 3/4cm, cu banda alba de 7 mm la baza
- documentele pe care aveti (act spatiu, certificat de casatorie etc)
- actuala CI, pentru predare la ghiseu
- doua chitante (1 leu + 4 lei) pe care le achitati la Impozite si Taxe sau direct la ghiseu, depinde cum sunt organizati.
chitanta care pana nu demult era de 4 lei acum este de 5 lei, deci pentru obtinerea CIP platiti o chitanta de 1 leu-CIP si alta de 5 lei- taxa timbru, total 6 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate provizorie - lipsa acte spatiu anna2012 anna2012 trebuie neaparat sa ii fac buletin mamei mele.ea a divortat acum 8 ani trebuia revina la numele de fata si sa schimbe actele ceea ce nu a facut.intre timp a si ... (vezi toată discuția)
Am pierdut certificat si buletin mleca85 mleca85 Am nevoie de ajutor si de niste sfaturi. Nascut in Arad cu domiciliul in Valcea acum cateva zile mi sa furat portofelul in care aveam si certificatul de ... (vezi toată discuția)
Nevoie urgenta de c.i. adi27bvb adi27bvb Mi-am pierdut buletinul zilele trecute, el oricum expira in data de 27 iunie 2015, insa eu am nevoie urgenta de el pana luni la examenul de bacalaureat. Cum ... (vezi toată discuția)