Mi-am pierdut buletinul zilele trecute, el oricum expira in data de 27 iunie 2015, insa eu am nevoie urgenta de el pana luni la examenul de bacalaureat.
Cum as putea sa rezolv o C.I. sau C.I.P.? Sau daca m-as putea prezenta cu alt document in afara de C.I.? Precizez ca nu am pasaport.
va multumesc!
Dimineata la prima ora, mergeti sa faceti poze tip buletin, va trebuie 3 bucati de 3/4cm, cu banda alba de 7 mm la baza.
Apoi mergeti la Impozite si taxe si platiti 2 taxe - una de 5 lei si una de 1 leu, pentru carte provizorie de identitate.
Pe langa poze si taxe mai aveti nevoie de contractul pe casa, in original si copie, si unul dintre parinti trebuie sa va insoteasca la Evidenta. Spuneti ca ati pierdut atat cartea de identitate cat si certificatul de nastere, cartea provizorie nu se elibereaza decat cand lipseste unul dintre documentele necesare la reinnoire.
Explicati ca aveti nevoie de ea pana luni dimineata, poate aveti noroc si dati peste oameni intelegatori la ghiseu. E vineri, nu stiu cum e programul la Evidenta unde locuiti insa vorbiti frumos si explicati situatia, este foarte posibil sa gasiti intelegere.
Poate n-ar fi rau sa mergeti intai sa vorbiti la ghiseu si doar apoi dvs. sa mergeti la poze iar un parinte sa va plateasca taxele.
Daca stati intr-un oras mare e posibil sa platiti acolo, la Evidenta, cred ca ar fi bine daca la 8, 8:30 ati fi acolo - puteti explica si urgenta eliberarii.
Mai bine sa declare ca si-a pierdut contractul pe casa decat certificatul de nastere ori ca nu sunt parintii acasa sa-i dea consimtamantul de primire in spatiu, ca ulterior poate fi trimis de un functionar mai zelos sa solicite un alt certificat de nastere si va fi pus pe drumuri. Si nu stiu daca nu cumva poate sa se prezinte la examen si cu adeverinta din care rezulta ca si-a depus actele pentru obtinerea unei noi carti de identittate. Trebuie intrebat la scoala. de asemenea ar trebui sa poata sa mearga si cu certificatul de nastere insotit de carnetul de elev. trebuie intrebat.
Buna seara! Va multumesc mult pentru sfaturile dumneavoastra! Am trecut peste aceste examene prezentandu-ma cu o copie de pe buletin, pe care a fost pusa o stampila de catre directorul liceului meu, pe care scria "IN CONFORMITATE CU ORIGINALUL".
La mine a functionat, insa nu pot garanta ca poate sa mearga la oricine, depinde de comisie.
Va multumesc inca o data! =D>