Buna ziua,
Dupa cum am citit in modificarile aparute in legea 66/2016 se va modifica cuamtumul indemnizatiei crestere si ingrijire copil.
Eu am nascut pe data de 25/02/2015 si am optat pentru 2 ani de ingrijire copil.
Conform legii 66 cuantumul indemnizatiei va fi recalculat(incepand cu 01.07.2016), din oficiu, conform actelor depuse la inceputul perioadei de concediu crestere si ingrijire copil.
Intrebarea mea este: Care este suma maxima acceptata care se ia in calcul pe o luna? (eu am lucrat la o firma de la care intr-o luna am primit o suma de 40000 ron)
Indemnizatia se va stabili în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Veniturile care se iau in considerare sunt : venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit.
Multumesc pentru raspuns dar acest lucru l-am inteles din lege. In 2015 la calculul indemnizatiei nu mi s-a luat in calcul intrega suma de 40000 deoarece exista un plafon al venitului lunar luat in considerare la calculul celor 12 luni. Eu vreau sa stiu care este acest plafon in acest moment ...adica care este suma maxima pe luna ce se ia in calcul sau ...acest plafon lunar nu mai exista? Multumesc
Legea 66/2016
rodica2012
Buna ziua,
Am o intreprindere individuala, pana acum cu pierdere si am si calitate de salariat la un srl, neintrerupt din 2010. Urmeaza sa nasc in luna ... (vezi toată discuția)