avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare/ contabilitate/ asociatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare/ contabilitate/ asociatie

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie si v-as fi recunoscatoare pentru lamurii:
Am o Asociatie culturala care doreste anul acesta sa organizeze un festival; anul trecut am facut acest festival din eforturi proprii, dar anul acesta am primit, in contul Asociatiei, o suma de 8000 de lei ca sponsorizare.
Acesti bani vor fi folositi pentru decontarea transportului artistilor, a cazarii; deasemena vor fi folositi pentru materiale necesare amenajarii spatiului de desfasurare si a achizitionarii unei imprimante.
a. In cazul in care incheiem contracte de colaborare cu artistii (dar care nu sunt pfa sau nu au srl), in care sa mentionam sumele primite si destinatia acestora (respectiv transport si cazare), e ok?
b. Ce alte documente mai sunt necesare?
c. Platim impozit pt acesti bani?
d. Ce alta varianta am mai avea?
e. Daca avem facturi, bonuri acoperitoare pt toata suma primita ca sponsorizare (8000 de lei), e ok, fara sa mai incheiem acele contracte de prestari artistice?

Va rog sa-mi spuneti ce documente justificative trebuie sa incheiem, cum anume trebuie procedat din punct de vedere contabil, astfel incat sa fie totul ok.

Multumesc frumos pentru raspuns!

Cu stima,

Cristina Iordache
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:07, 24 Iunie 2016
Nu platiti impozit la venitul primit ca sponsorizare.
Respectivii sa aiba pfa sau srl, incheiati cu ei contracte de prestare artistica si din banii pe care ii dati la fiecare pe baza acelui contract, ei isi pot acoperi si acele cheltuieli de transport, cazare sau daca nu, acele cheltuieli le decontati dumneavoastra cu documente pe ong.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea unei sponsorizari pentru o alta sponsorizare MihaiDD MihaiDD Buna ziua. Fac parte dintr-o asociatie non-profit. Asociatia noastra a obtinut o sponsorizare in bani in vederea organizarii unui curs de formare ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoane fizice flemil flemil am o intrebare. Un ONG doreste organizarea unui concert caritabil in capitala, la care vor participa instrumentisti din toata tara, carora le va trebui ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari ong pentru expeditii montane feriteglas feriteglas Buna ziua, Sa presupunem ca un ONG primeste 20.000 euro sponsorizare de la o companie pentru o expeditie montana. Cum se pot acorda acesti bani membrilor ... (vezi toată discuția)