avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de inmormantare persoana handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de inmormantare persoana handicap grav

Stimati Domni,
O cunostinta de a mea a inmormantat o persoana cu handicap grav si nu a putut beneficia de un ajutor de inmormantare care sa mai reduca din costurile suportate de acesta cunostinta.
Stiu ca, potrivit legii, o persoana cu handicap grav are si calitatea de pensionar gradul I.
Decedatul nu beneficia decat de indemnizatia de handicap si a murti inainte sa i se poata stabili o pensie din sistemul de pensii.
Doresc sa stiu daca se poate acorda un ajutor de inmormantare si daca este posibil acets lucru ce traseu trebuie urmat

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in noiembrie 2010.era pensionata cu handicap grav.mi au spus ca ajutorul de inmormantare este ultima pensie .este adevarat???se poate cere ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru deces erickalina erickalina La decesul unui pensionar ce a beneficiat de pensie de handicap ( nevazator) se poate solicita acordarea ajutorului pentru deces? Daca da, unde se solicita? ... (vezi toată discuția)
Cine primeste ajutor de inmormantare? militaruflorentina militaruflorentina Buna ziua, Va relatez pe scurt datele problemei si sper sa primesc un raspuns cat mai repede. Va multumesc anticipat. Unei persoane salariate (salariu minim ... (vezi toată discuția)