avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe casa

Buna , am un unchi care este persoana cu handicap accentuat si zilele astea a primit de la primarie o instintare prin care i se comunica ca are de platit impozit pe casa ?? ca si persoana cu handicap conform noului cod fiscal nu este scutit de impozitul pe casa ??? casa este si pe matusa copropietate jumate imi puteti spune sa nodificat ceva la codul fiscal prin care sa fie scutit numa el si matusa nu sau ce sa intamplat ??
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 11:46, 27 Iunie 2016
Scutirea se acordă doar pentru cota de proprietate deținută de unchiul dvs.
Potrivit Codului fiscal, art 456,alin 1, litera t
[ link extern ]
și normelor de aplicare
[ link extern ]

Scutiri
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
...
t) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate;

din norme:
(4^1) În aplicarea prevederilor art. 456 alin. (1) lit. p), r), s), t) din Codul fiscal, în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei-părți din dreptul de proprietate asupra clădirii.

si cand a fost introdus acest nou articol in noul cod ca , in ianuarie nu era ????
Lit. t) a alin. (1) al art. 456 din legea 227/2015(codul fiscal) nu a fost modificată.

Hotărârea 1/2016- normele metodologice de aplicare a legii 227/2015 - a fost modificată și completată de Hotărârea 159/2016.
Alin. 4^1 al pct. 23 din titlul IX din norme a fost introdus de pct. 3 al lit. E a art. I din HG 159/2016.
multumesc de raspuns o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite cladiri si masini pentru persoane fizice sfeta sfeta Am certificat de handicap grav permanent din 2009 si nu plateam impozit pe cladire si teren pana anul acesta cand mi s-a transmis ca din 2016 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)