avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul si ajutorul de somaj, Valoarile acestora sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul si ajutorul de somaj, Valoarile acestora sunt luate in calcul pentru punctajul pensiei?

Buna ziua,
Va rog foarte mult sa-mi raspundeti la intrebarea:Somajul si ajutorul de samaj de care am beneficiat in anul 1999 ,acestea sunt luate in calcul pentru determinarea punctajului pensiei de limita de varsta? Sau sunt considerate numai luni de vechime in munca?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 24 Iunie 2016
1. In 1999 era in vigoare Legea 1/1991 privind protecţia socialã a şomerilor şi reintegrarea lor profesionalã care spunea:

Art. 15. – Perioada pentru care o persoanã este îndreptãţitã sã primeascã ajutor de şomaj sau ajutor de integrare profesionalã constituie vechime în muncã şi în aceeaşi unitate.

2. Conform aceleiasi legi beneficiarul ajutorului de somaj era asigurat la sanatate dar nu era asigurat la pensii.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de sprijin, dupa somaj dannuca dannuca Buna ziua! V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: am beneficiat de somaj in perioada octombrie 1995- iulie1996,conform legii 1/1991, dupa care ... (vezi toată discuția)
Somaj avanulucian avanulucian care era perioada maxima de somaj in anul 1999=D> (vezi toată discuția)
Buna, va rog un angajat a fost in somaj legea 1/1991 din data ... lyly64 lyly64 Buna, va rog un angajat a fost in somaj Legea 1/1991 din data de 02.10.2000 pana la 28,06,2001 , aceasta perioada constituie vechime in munca? este corect, - ... (vezi toată discuția)