avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calculare pensie alimentara

Buna ziua,
Exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila prin care se stabileste domiciliul minorului la mama si plata pensiei de intretinere de catre tata. In momentul acela, tatal lucra in afara tarii si s-a stabilit ca pensia sa fie in cuantum de 25% din venitul realizat, iar in situatia in care nu realizeaza venituri - 25% din venitul minim pe economie.
De la data comunicarii si pana in prezent aceasta pensie a fost platita ocazional de catre sora tatalui - suma fiind aprox 200 lei/depunere in conditiile in care tatal a incasat venituri lunare mai mari decat minim pe economie.
Intrebarea mea este : Cum il pot obliga pe tatal copilului sa plateasca cei 25% din salariul lui net ?
Mentionez ca nu cunosc numele angajatorului si nici nu pot demonstra unui executor veniturile reale pe care tatal le obine in prezent.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:59, 25 Iunie 2016
Dacă nu-i cunoașteți angajatorul pe ce vă bazați că are salariu peste minimul net pe economie`?
Până nu aveți dovadă reprezentând adeverință de venit, nu-l puteți obliga să plătească 25% dintr-un venit imaginar.
Trebuie să vă interesați la trezoreria de stat(finanțele publice) ce venit are(în funcție de impozit), și la forțele de muncă să-i găsiți angajatorul.
Multumesc pentru raspuns, stimate utilizator, insa precizez faptul ca nicio institutie din cele sus mentionate de dvs. nu comunica astfel de informatii.
Venitul obtinut de tata nu este unul imaginar, spuneti-mi, va rog, ce inginer agronom ar munci pentru 1250 lei brut? Intr-adevar, m-ar ajuta o adeverinta de venit sau o fisa ANA, dar cum pot obtine una?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
MagdalenaC, utilizator
MagdalenaC a scris:

ce inginer agronom ar munci pentru 1250 lei brut?

Mai sus supuneți că nu cunoașteți numele angajatorului, iar acum deja știți că profesează ca inginer agronom`!! Poate e șomer, sau posibil să se fi recalificat`!
Executorul judecătoresc îi poate urmări toate veniturile, are aceste pârghii, mai ales că-i dați acest reper de inginer agronom, are deja pista unde să-i caute veniturile.
Nu vreau sa intru in polemici cu absolut nimeni.
Am spus pe scurt problema si am vrut un raspuns la intrebare mea.
Era mai simplu sa ma indrumati catre un executor :)
Oricum, eu va multumesc pt ca v-ati rapit din timp pt a-mi raspunde la intrebari.
Seara buna!
Executorul are posibilitatea legala de a verifica locul de munca, veniturile, bunurile aflate pe numele debitorului, fiindu-i conferit acest drept de catre lege. Daca veti incerca sa faceti aceste demersuri personal, va veti lovi cu certitudine de refuzul institutiilor de a va furniza aceste date.

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)
Conditii poprire salariu onipoppins onipoppins Buna ziua, in cazul in care salariul meu este reprezentat doar din venituri obtinute exclusiv prin contract de Drepturi de Autor (DDA), proprirea impusa de ... (vezi toată discuția)