Buna ziua! Am nevoie mare de un raspuns din partea cuiva care cunoaste cu exactitate legea si ma poate ajuta. Problema este urmatoarea: pe data de 31.05.2016 am incetat activitatea la vechiul loc de munca si am inceu in alta parte pe data de 01.06.2016. Pe 9.06. am aflat ca sunt inscarcinata in 4 sapt, sarcina ce mi-o doresc de foarte multa vreme. Ideea e in felul urmator: cand anunt angajatorul ca sunt gravida, tinand cont ca nu am nici o luna de cand sunt angajata aici si contractul meu este pe perioada nederminata, dar cu clauza aceea specificata in toate contractele ca exista 3 luni de proba? Ma poate da afara daca anunt dupa 12 sapt de sarcina, dar inca nu a trecut perioada de proba? Astept un raspuns. Multumesc!
Codul Muncii interzice concedierea concedierea salariatilor pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere - art.60 alin.1 lit.c C.mun.
Insa nu se face nicio referire la incetarea raportului de munca in baza art.31 alin.3 C.mun. in situatia expusa mai sus .. posibil ca acest text de lege sa nu intre sub incidenta acestui articol.