avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

Nu inteleg de ce apare pe lista de intretinere in fiecare luna cota parte indiviza in valoare de 4,9725? Apartamentul are 63.13 m.p.cu cota parte aferenta de 1.75. De unde reiese valoarea de 4.9725? Si ma uit pe lista de intretinere si celelalte apartamente au la fel valoare ridicata la CPI. Imi poate explica si mie cineva?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:11, 25 Iunie 2016
Adunati aceste cote de la toata scara. Daca rezultatul este 100, atunci este cota-parte referitoare la scara respectiva si este folosita pentru repartizarea cheltuielilor specifice acelei scari.

Cealalta cota-parte de 1.75 este inscrisa in actul de proprietate si se refera la toata cladirea. Ar putea fi folosita numai pentru cheltuieli referitoare la tot blocul.
Nu am vazut la nici un bloc asa o cota mare de CPI. Numai aici este asa de mare.Ce eu am coi la subsol, la terasa blocului, la scarile blocului?NU inteleg.
Pentru clarificare,solicitati presedintelui de asociatie,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10,sa va prezinte documentele justificative pentru valorile afisate
problema e de aritmetica.

O cauza posibila este ca asociatia sa se fi divizat in alte doua asociatii: intr-o astfel de situatie suprafata raportata la intreg blocul era de 1.75 iar in noua situatie, raportata la scara, a devenit 4.972.

Ar fi bine sa reveniti cu alte precizari.
In cazul in care cotele indivize aferente apartamentelor unui imobil insumeaza 100,30 % se poate lasa asa daca comitetul executiv nu ia nicio masura?

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza floripruna floripruna Buna ziua, Am o intrebare referitoare la modalitatea de calcul a cotei indivize: in 1971 (cand s-a construit blocul), avea 10 scari. Prin urmare, fiecarui ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza mihaialbert mihaialbert Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Cei din asociatia de propietari m-au trecut la intretinere cu jumatate din salariul femeii de servici( desi ... (vezi toată discuția)
Sume incasate eronat ContSters215676 ContSters215676 Buna seara, 1. Administratorul blocului a reparat o parte de terasa si in urma facturii a introdus la proprietarii de pe partea care a reparat a retinut o ... (vezi toată discuția)