avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de chemare in garantie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de chemare in garantie

Am calitatea de reclamant intr-un proces civil , care se afla in stadiul de depunere intampinare . raspuns la intampinare , in functie de intampinarea care se face este posibil sa fac o cerere de chemare in garantie
Intrebarea este , care este perioada maxima ( termenul) care in calitatea mea de reclamant pot face acesta cerere de chemare in garantie ?
Art. 72

Condiţii

(1) Partea interesată poate să cheme în garanţie o terţă persoană, împotriva căreia ar putea să se îndrepte cu o cerere separată în garanţie sau în despăgubiri.

Art. 73

Formularea cererii. Termene

(1) Cererea va fi făcută în forma prevăzută pentru cererea de chemare în judecată.

(2) Cererea făcută de reclamant sau de intervenientul principal se va depune cel mai târziu până la terminarea cercetării procesului înaintea primei instanţe.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire și revendicare ca stadiu proces s-a ajuns la termenul ... bvio bvio Granituire și revendicare Ca stadiu proces s-a ajuns la termenul următor sa se dezbata excepțiile. Se mai poate introduce cererea de chemare în ... (vezi toată discuția)
Chemare în garanþie HeniuV HeniuV În cazul în care pârâtul cheamă în garanţie un Minister, pentru ca, reclamantul să poată intra în posesia documentului pretins, iar această cerere ... (vezi toată discuția)
Introducerea in cauza si a altor parati marianaflore marianaflore Buna ziua, Am introdus o cerere de chemare in judecata impotriva unui parat si acum sunt in faza in care trebuie sa formulez raspuns la imtampinare, insa as ... (vezi toată discuția)