avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii pentru ocuparea functiei de director in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii pentru ocuparea functiei de director in sistemul bugetar

Buna ziua ! Am absolvit Facultatea de educatie fizica si sport ,diploma de licenta,3 ani si doresc sa stiu daca pot ocupa functia de director Casa de Cultura . As dori sa stiu daca am nevoie si de master.
Cel mai recent răspuns: vasileroibu , utilizator 05:54, 28 Iunie 2016
In cf cu prevederea art. 3.din OUG 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură,actualizata:

Managementul instituţiilor poate fi asigurat de persoana fizică care îndeplineşte următoarele condiţii:

a) are cetăţenie română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;

b) are capacitate de exerciţiu deplină;

c) întruneşte condiţiile de studii, de pregătire culturală şi managerială, precum şi alte condiţii cerute de autoritate;

d) nu deţine funcţia de director general/director la o altă instituţie.

Asadar,conditiile de studii sunt cele pe care autoritatea (autoritate - organ al administraţiei publice centrale sau al administraţiei publice locale în subordinea căruia funcţionează instituţia)le stabileste si pecare le puteti afla consultand publicatia de concurs pe care aceasta e obligata sa o afiseze
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
OUG 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor
culturale :

art. 14
(1) Conducerea aşezămintelor culturale, instituţii publice, este asigurată de directorul general sau, după caz, de director.

(2) Angajarea directorilor generali sau, după caz, a directorilor aşezămintelor culturale,
instituţii publice, se face pe baza susţinerii unui concurs de proiecte de management, câştigătorii urmând să încheie un contract de management, în conformitate cu prevederile legii.

(3) Contractul de management va conţine programele şi proiectele minimale pe care directorul general sau, după caz, directorul se angajează să le realizeze, în condiţiile legii.


OUG 189/2008
art. 3
Managementul instituţiilor publice de cultură poate fi încredinţat unei persoane fizice care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) are cetăţenia română sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene;
b) are capacitate deplină de exerciţiu;
c) întruneşte condiţiile de studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul de activitate al instituţiei;
d) întruneşte condiţiile de pregătire sau experienţă în management;
e) întruneşte alte condiţii solicitate de autoritate;
......
Art. 3 a fost modificat de pct. 3 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 68 din 26 iunie 2013, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 389 din 29 iunie 2013.
Da,se pare ca sursa consultata de mine nu cuprindea ultima actualizare a actului normativ initial ,prin OUG 63/2013 , care a modificat si continutul art 3.. Multumesc pt indreptare!
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs pentru ocuparea postului de manager al unei case de cultura vasileroibu vasileroibu Buna seara ! Vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post de manager al unei Case de Cultura . Am absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport ... (vezi toată discuția)
Institutie publica ContSters455690 ContSters455690 Este Caminul Cultural institutie publica in cazul in care nu are personalitate juridica si este organizat ca si compartiment in subordinea consiliului local? (vezi toată discuția)
Concurs pentru postul de director Hobitzi Hobitzi As dori sa stiu procedeul concret si prevederile legale pentru angajarea unui director la o institutie publica de cultura.Cat dureaza aceste contracte si daca ... (vezi toată discuția)