avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutiri impozite persoane cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutiri impozite persoane cu handicap

Sunt persoana incadrata in gradul de handicap accentuat. Sotia mea, in calitate de coproprietar a primit decizie de impunere pe 2016 din partea Directiei de Impozite si Taxe Locale prin care i se comunica stabilirea de obligatii fiscale, respectiv impozit teren, cladiri, mijloc de transpot si teren agricol intravilan cu mentiunea ca nu beneficiaza de scutire la plata impozitelor si taxelor locale pe cota sa de proprietate. Este adevarat ca astfel trateaza Noul Cod fiscal scutirile, in sensul ca se aplica doar sotului / sotiei incadrat in handicap iar partea coproprietarului care nu este cu handicap se impoziteaza? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:55, 27 Iunie 2016
Modificarile aduse codului fiscal au individualizat obligatiile fiscale aferente bunurilor imobile si mobile,beneficiind de scutire numai titularii certificatelor de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite cladiri si masini pentru persoane fizice sfeta sfeta Am certificat de handicap grav permanent din 2009 si nu plateam impozit pe cladire si teren pana anul acesta cand mi s-a transmis ca din 2016 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)