avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mi s-a ridicat permisu de conducere ptr.0.24alcool in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mi s-a ridicat permisu de conducere ptr.0.24alcool in aer res

am permis de conducere cat B,C E, eliberat de Bremen Germania, lucrez in Romania de 13 ani la Interagro Lactate Zimnicea ,ca sofer, pe data de 24-06-2016 mi-a fost ridicat permisu de conducere ptr alcool,de o.24. Problema este de la politia circulatie Alexandria, ca nu benificiez de examen ptr reducere la 30 zile,deoarece permisu nu este Ro
Daca nu e incidenta nici una din situatiile de mai jos in cazul dvs,
faceti plangere la Politie conform prevederilor art 104 OUG 195/2002
Nu exista nici o prevedere legala care sa conditioneze reducerea perioadei pentru ca permisul nu este de RO,

Art. 221
(1)Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a)a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b)a obtinut permis de conducere cu cel putin un an înainte de savârsirea faptei;
c)în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d)în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2)Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a)perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b)a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c)a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d)sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce Sabaumihai Sabaumihai mi-a fost suspendat permisu 2 lunipt un accident . pot sa reduc perioada la o luna . dupa acea reexaminare . am permisu de 1 an . doar k am mai dat o ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile primex primex Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 ... (vezi toată discuția)
permis suspendat pe 90 de zile ionut3cristian ionut3cristian acum 2 sapatamani ,duminica pe la 01 dimineata ma-m intalnit k un echipaj de politie ia-m prezentat acte pe care le aveam venind de la discoteca mi-a pus ... (vezi toată discuția)