Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, dupa noua lege valabila din 01,07,2016.
Urmeaza sa nasc in septembrie , si eu cu sotul meu ne gandim sa intre el in paternitate dupa ce imi efectuez eu concediul de sarcina si lauzie obligatoriu.
Motivul principal pentru un venit mai mare al indemnizatiei, care nu mai este plafonat acum.
Sotul meu (roman, cu rezidenta in Romania) lucreaza din octombrie 2015 la o firma romaneasca,cu sediul in Romania, insa munca efectiva o desfasoara in Germania. Pana in 31 martie 2016 avea salariul mic- 1200 lei net pe cartea de munca (brutul...in jur de 1800-2000lei) in Romania, dupa care se platea impozit, asigurari sociale, si in Germania primea inca un salar in euro- din care firma platea impozit la statul german -venit care era justificat ca o diurna in fata statului roman.. Din 01 aprilie 2016, datorita unei legi date in 2015, nu stiu exact care este.. firma la care lucreaza sotul meu a hotarat ca venitul pt munca prestata in Germania sa il treaca in Romania dintr-un anumit punct de vedere, si anume: acest venit se impoziteaza tot in Germania, si doar contributiile sociale se platesc in Romania- vreo 1000 euro plateste numai la Casa de sanatate.... deci e vorba de venit substantial.Mai mult de atat, firma a platit retroactiv statului roman contributiile sociale pana la data la care a intrat in vigoare aceste lege- 2015.
Sper ca s-a inteles situatia,,.
Asadar, noi nu stiu exact cum sa incadram venitul sotului meu din Germania, care este declarat in Romania, dar se impoziteaza in Germania si la care se platesc contributiile sociale in Romania..
Este eligibil sotul meu, cu venitul lui substantial, sa fie luat in considerare la calculul pt indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani?
Venitul sotului meu se incadreaza la venituri supuse impozitului pe venit ca si criteriu pt alocarea indemizatiei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca aveti nevoie de info suplimentare va rog sa imi transmiteti.
Cel mai recent răspuns:
vio_suciu2000 , utilizator
09:32, 1 Iulie 2016