avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... REABILITARE
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

REABILITARE

daca o persoana cu cazier doreste reincadrare in munca ise cere reabilitare. ce trebuie facut in acest caz si cum se procedeaza? o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:46, 1 Iulie 2016
Exista doua cai: reabilitate de drept si reabilitare judecatoreasca. Depinde ce pedeapsa ati primit.

Noul Cod penal
Art. 165
Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Art. 166
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
b) 5 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani;
c) 7 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani sau în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă, comutată sau înlocuită cu pedeapsa închisorii;
d) 10 ani, în cazul condamnării la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, considerată executată ca urmare a graţierii, a împlinirii termenului de prescripţie a executării pedepsei sau a liberării condiţionate.
(2) Condamnatul decedat până la împlinirea termenului de reabilitare poate fi reabilitat dacă instanţa, evaluând comportarea condamnatului până la deces, apreciază că merită acest beneficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținere permis conducerein ce condiții Victhor Victhor In ce condiții pot obține permisul de conducre daca am avut condamnare penala cu executare pentru conducerr.fara permis ? (vezi toată discuția)
Reabilitare Dapix75 Dapix75 Cand intervine reabilitarea? Vad ca la art 166 din noul cp se spune ca reabilitarea judecătorească intervine acum fara acea fractie din pedeapsa. Exemplu ... (vezi toată discuția)