Buna ziua.Prin Decizia ICCJ 18/05.10.2015 se specifica: contributie la pensie perioada de practica in productie pentru cei care au absovit cursurile scolilor profesionale de meserii si obligatorie cum scrie la art.517 alin.4 din CPC.Pentru a putea beneficia de aceasta decizie de unde pot solicita adeverinta din care sa se vada ca am facut practica in productie:societatea la care am efectuat practica in productie sau unitatea de invatamant unde am urmat cursurile scolii profesionale.De mentionat ca am avut contract de scolarizare cu unitatea de productie si angajarea s-a facut in baza repartitiei facuta de unitatea de productie.Este vorba de perioada septembrie 1980-februarie 1982, durata scoala profesionala 1an si 6luni.Multumesc anticipat.
Decizia ICCJ nr.18/ 2015 stabileste:
Perioada în care o persoană a fost ucenic cu plată și a urmat cursurile unei școli profesionale:
1. anterior datei de 1 ianuarie 1949 va fi considerată stagiu de cotizare dacă ucenicii au primit salariu ori au cotizat la fos tele case de asigurări sociale;
2. între 1 ianuarie 1949 și 1 ianuarie 1954 va fi considerată vechime în muncă, indiferent dacă în privința ucenicilor a existat obligația virării contribuțiilor la fostele case de asigurări sociale, dar va reprezenta stagiu de cotizare numai în mă sura în care s-a cotizat la fostele case de asigurări sociale;
3. după 1 ianuarie 1954 și până la 1 aprilie 2001 va fi considerată stagiu de cotizare și vechime în muncă perioada practicii în producție.
Va incadrati la pct.3 In mod normal, unitatea de productie la care ati efectuat practica v-a angajat pe perioada respectiva, v-a platit indemnizatia de practica stabilita pentru aceasta perioada si CAS corespunzator pentru aceasta indemnizatie. Unitatea de productie trebuie sa emita adeverinta avand in arhiva statele de plata.
Probabil nu v-ati incadrat in prevederile deciziei sau nu ati prezentat toate documentele utile, in acest sens.
In hotararea instantei, dar si in adresa primita de dvs. de la casa de pesnii trebuie sa fie precizata motivatia respingerii.
Bineanteles ca scrie motivul respingerii: nu am putut dovedi exact in ce luni si cu cat am fost platit in perioada respectiva, pt. a se poate calcula punctajul lunar.