avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... supliment de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

supliment de insertie

Buna ziua . Sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie, de cand s-a nascut fetita noastra ( 21.09.2014); eu nu am lucrat deloc inainte de a o naste. Acum, cu noua lege, beneficiem de stimulent pana la 3 ani? daca da, ce acte trebuie sa depunem? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:22, 2 Iulie 2016
Legea nr.66/2016
Articolul III
(1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, de concediul fără plată sau de stimulentul de inserţie reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:
.....
c) pentru persoanele aflate în plata stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu exprimată iniţial, şi care nu se află în situaţia prevăzută la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

Instrucţiunile de aplicare a prevederilor art. III alin. (1) din Legea nr. 66/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor din 23.06.2016
Art. 6.
(1) În situaţia persoanelor care la data intrării în vigoare a Legii nr. 66/2016 au stabilit dreptul la stimulentul de inserţie potrivit prevederilor ordonanţei de urgenţă până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu, dacă nu se înregistrează o cerere de reluare a concediului de creştere a copilului până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie dancucasiana dancucasiana Buna as avea o intrebare,daca eu am inceput serviciul mai repede si am beneficiat de stimulent pana in data de 25 iunie,dar fetita mea implineste 2 ani in 25 ... (vezi toată discuția)
Noua lege privind acordarea stimulentului de insertie pana la 3 ani Mirela_2013 Mirela_2013 Buna ziua! In ce conditii pot beneficia prin noua lege, de stimulent de insertie pana implineste fetita mea 3 ani? eu m-am intors la serviciu dinainte ca ea sa ... (vezi toată discuția)
Marire indemnizatie ccc incepand cu 1 iulie vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Sotia este in CCC de 1 an si la dosar a depus doar venitul de salariat. Avand in vedere ca indemnizatiile vor fi recalculate incepand cu 1 iulie ... (vezi toată discuția)