avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi folosire imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi folosire imobil

Deranjez cu o problema :
Au dreptul socrii mei sa intervina la autoritati pentru a doua lor fiica impreuna cu familia ei (in total 4 persoane) pentru eliberare acte de identitate si viza de flotant la un imobil care nu le apartine? Pe extrasul de carte funciara al acestui imobil sunt trecut eu si sotia (prima lor fiica ) ca proprietar casa 1/1 iar socrii ca proprietari teren 1/1.
De asemenea exista un contract de intretinere prin care terenul respectiv este in favoarea noastra iar socrii au uzufruct pentru casa.
In ultimii ani dinsii au introdus fara aprobarea noastra familia celei dea doua fiice in acest imobil si le-au facut documente de identitate la acest numar de casa.
Va rog sa ma indrumati pentru rezolvarea legala a problemei.
Multumiri
X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:34, 2 Iulie 2016
iar socrii au uzufruct pentru casa.

ati mai intrebat, vi s-a raspuns, dar nu v-a fost pe plac. Chiar daca intrebati de mai multe ori , raspunsul poate fi in acelasi sens.
Uzufructuarul e cel ce foloseste imobilul si acesta are dreptul sa locuiasca cu cine doreste. Daca socrii nu mai doresc sa locuiasca cu dvs ca ex, pot cere evacuarea dvs in instanta. Dvs le-ati dat acest drept. Tot in calitatea lor de uzufructuari au putut accepta la biroul de evidenta a populatiei ca sora sotiei dvs sa aiba domiciliul la acea adresa.

de folosinta exclusiva a bunului, inclusiv dreptul de a culege fructele acestuia (naturale, industriale, civile si chiar productele);
- de a cere si de a obtine predarea bunului;
- de a dispune, ca un bun proprietar, de bunurile care, fara a fi consumptibile, se deterioreaza rapid prin utilizare. In acest caz, la sfarsitul uzufructului, uzufructuarul va restitui valoarea pe care ar fi avut-o bunul la aceasta din urma data .
- de cesiune a uzufructului;
- de a inchiria sau, dupa caz, de a arenda bunul primit in uzufruct;
[ link extern ]

:offtopic: Intervenitie moderator

Nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Pentru a avea o continuitate a raspunsurilor primite si de a mai posta eventualele nelamuri ale problemei cu care va confruntati sau referitoare la raspunsurile date de colegii nostrii, va trebui sa urmariti raspunsurile primite sau sa postati alte intrebari legate de situatia dvsin topicul initial deschis - vedeti link-ul de mai jos - . Acest topic se va inchide.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de folosire imobil GaMart GaMart Deranjez cu o problema : au dreptul socrii mei sa intervina la autoritati pentru a doua lor fiica impreuna cu familia ei (in total 4 persoane) pentru ... (vezi toată discuția)
Chiriasi imobil cu uzufruct Bighydeva Bighydeva Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana care locuieste intr-un imobil in baza unui contract de uzufruct poate aduca persoane straine in acel imobil, de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct bună ziua,,, ma poate lâmuri cineva cu privire la ... Diana Enciu Diana Enciu UZUFRUCT Bună ziua, Ma poate lâmuri cineva cu privire la urmatoarea situatie ? Dupa moartea parintilor, se doreste ... (vezi toată discuția)