avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua,
Imi este tare greu sa va scriu. Nu credeam sa ajung niciodata aici.
Sunt casatorita de 3 ani si imi cunosc sotul de 5 ani. L am iubit din prima clipa si mi am dorit sa imbatranim impreuna.
Am facut pt el multe, m am certat cu mama care initial nu a fost de acord cu relatia mea, sotul meu este mai mic cu 10 ani.
To cut the story short: de aproape 1 an de zile ne certam mult. Am avut partea mea de vina si probabil am dus la racirea relatiei. Mi am dorit sa nu simta lipsuri si dr aceea mereu ma asiguram sa avem bani in casa. Sal meu a fosg intotdeauna considerabil mai mare decat al lui si luni bune el nu a avut servici. Faceam credite online pana la salariu, imprumitam de la prieteni.. Cand ne am cunoscut aveam apart meu si masina mea.
In 2013 s a nascut baiatul nostru si ne am casatorit. Cum ne am dorit sa stam fara parinti, mama lui avea un apart in Rahova, conditiile erau groaznice, am stat aco o vreme dar vroiam o casa a noastra. Singura posibilitate era sa vand eu apartamentul, unde statea mama sa o luam cu noi si sa ne cumparam casa pe pamant. Vroiam asta pt copil si pt noi.
Asa a fost, casa noua e pe numele mamei insa mama nu a stat nicio clipa cu noi. Intentia a fost sa o puma pe numele copilului insa abia dupa ce implinea acesta 3 ani se putea.
De cateva luni sotul meu are o amanta si lucrurile s au schimbat mult. A plecat si de acasa motivand ca doarme la bloc, in apartamentul dim Rahova. In schimb eu ca proasta am sperat ca iso va da seama ca greseste. As fi putit intelege ca nu mai avem viitor impreuna insa degenereaza rau lucrurile.
Cand ne am casatorit aveam masina si intre timp am tot schimbat o si am avut vreme buna amandoi cate o masina. Din cauzs datoriilor, a perioadelor cand el nu muncea am fost nevoiti sa vindem una. Aceea pe care o conduceam eu. Stiam amamdoi ca parintii lui, divortati fiind, vor vinde apart dim Rahova, unde nu syatea nimenj si vor impartii banii la copii, sotul meu are o sora. Si atinci ne vom revenii.:((
Sapt trecuta, parintii lui au vandut apart. In acel mom, cea care pana cu o zi inainte imi spunea ca ne va ajuta, s a sucit radical. :)Singura masina pe care o aveam este pe numele sotului.
Pe scurt, sotul meu si a mai cumparat inca o masina, spune ca nu are nicio datorie nici macar morala la mine si brea sa divortam.
A uitat copilul in tot acest joc murdar. Mi am dorit sa aiba mama si tata pt ca amandoi am crescut fara tata aproape. Mi se rupe sufletul de baiatul meu. Am fost langa el clipa de clipa, acum ma certa la tel pt inchipuiri si apoi cdrea bani si ii dadeam. Il rugam sa adica cate ceva pt copil si imi inchidea tel.
Ce pot sa fac? Simt ca vrea sa ma pacaleasca si stiu ca nu il mai pot lasa. Vreau ce aveam cand l am cunoscut si nimic mai mult. Avem datorii facute in timpul casatoriei, pe numele meu, de nev personale.
Va rog sa ma sfatuti.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:55, 4 Iulie 2016
Mihaela, situaţia dvs. este dificilă şi nu văd cum veţi ajunge să aveţi ce aţi avut înainte de căsătorie. Noua casă e pe numele mamei lui? fiindcă nu prea se înţelege din expunerea Dvs.
Dacă aţi avut proasta inspiraţie să vă transferaţi bunurile personale pe numele familiei soţului, nimeni nu vă poate ajuta.
La ora asta sunteţi fără maşină, cu un copil şi cu datorii la bancă. Aţi fost înşelată legal , cu acordul dvs.
În cazul divorţului, trebuie să fiţi foarte atentă , să solicitaţi domiciliul copilului la dvs., pensie alimentară şi partajarea bunurilor dobândite în timpul căsătoriei.

P.S. Aveţi dreptate, am greşit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
Martonze, utilizator
eu inteleg ca noua casa e pe numele mamei ei.
Puteti imparti masina si creditele.
Cereti pensie pt copil .
nu stiu ce va doriti mai mult: sa va impacati cu sotul sau sa va lamuriti situatia juridica ?!
intotdeauna este greu cand se ajunge la un divort.
si intotdeauna in orice relatie, unul iubeste mai mult decat celalalt ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine ca tatal sa isi viziteze fiica numai in prezenta mea, a mamei? DREX DREX Buna ziua, ma numesc Camelia, am 40 de ani si acum 5 ani am cunoscut un om deosebit, ziceam eu, dupa aproape un an ne-am casatorit. Sotul meu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Divort,procedura, stabilire domiciliu copil la tata, expertiza psihologica clujeanca27 clujeanca27 Buna ziua, Este vorba despre un cuplu, barbatul(43) la prima casatorie, femeia(44) la a doua casatorie cu o fata de 20 de ani rezultata din prima ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere tulfuti tulfuti Buna seara va rog sa ma indrumatii si pe mine pt ca nu stiu unde sa apelez .Am fost casatorita dar nu mai eram inpreuna de 14 ani si nu am divortat din ... (vezi toată discuția)