avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua.
Exista urmatoarea situatie:
- mama copilului este in CCC 2 ani in baza art. 2 alin 5 lit. m din oug 111/2010 (absolventa studii superioare) nu a fost salariata. Tatal copilului poate beneficia si el de dreptul la CCC fiind salariat de cel putin 1 an inainte de nasterea copilului.
Intrebarea 1:
tatal poate cere intrarea in CCC in ultimile 3 luni inainte de implinirea a 2 ani de catre copil?
Intrebarea 2:
poate tatal copilului in cele 3 luni de ccc (dar nu mai tarziu de 60 de zile inainte de implinirea a doi ani de catre copil) sa revina la serviciu (sa zicem incepand cu a 3-a zi de cand a cerut CCC ) si sa solicite el stimulent de insertie.
Cei de la primarie i-au spus tatalui ca doar mama copilului poate cere stimulent de insertie (fiind prima care a solicitat CCC), insa aceasta nefiind salariata, nu are acest drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
popaiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: popaiu , utilizator 20:25, 2 Iulie 2016
1. Tatal copilului poate intra in CCC 2 cel putin o luna adica poate si mai multe luni daca doreste.

2. - Stimulentul de insertie se poate acorda numai parintelui care a optat primul pentru CCC .
- Pentru un raspuns oficial va puteti adresa ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc oanaoproiu oanaoproiu Buna ziua, Voi alege sa stau in CCC 1 an. Am urmatoarele intrebari: 1) Tatal poate intra in CCC si mai devreme de 11 luni ale mele, sau doar in luna a12 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie vs. 1 luna de ccc pentru celalalt parinte AlinaSilvas AlinaSilvas Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil (am optat pentru 1 an) intre 23 mai 2012 - 18 feb 2013. Am depus cererea pentru stimulentul de insertie si am ... (vezi toată discuția)