avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Internare nevoluntara fara card de sanatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Internare nevoluntara fara card de sanatate

Buna ziua,

Daca ma puteti ajuta cu o intrebare: Pt internarea nevoluntara la psihiatrie, e nevoie de asigurare de sanatate (pt persoana internata)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 23 Iulie 2016
Internare nevoluntară nu există. Internarea unei persoane se poate face numai cu acordul prealabil al acesteia.
Cine pe cine dorește să interneze nevoluntar la psihiatrie, și care e motivul`?

Internarea nevoluntară se poate efectua numai în caz de maximă necesitate, prin serviciul de urgență, și numai dacă sunt îndeplinite condițiile legale.

Dacă este un caz social, o persoana aflată în nevoi de existență care îi pun în pericol propria existență, poate fi internat pe termen scurt și fără cardul de sănătate, cu adeverință de la asistența socială, cu raport de anchetă socială..., cu adeverință de la direcția impozite și taxe locale de la primărie...
MirceaW a scris:

Internare nevoluntară nu există. ...

Exista . Cititi Legea 487/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare tutore cristicris cristicris Acte necesare tutore Buna ziua, Am o amica ce are schizofrenie si nu are discernamant, nu isi intelege situatia, tratamentul nu il ia din spital, adica ... (vezi toată discuția)
Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)