Buna ziua,
Va scriu cu privire la un eveniment nefericit de care m-am "bucurat" acum cateva zile. Pe scurt, un agent de paza m-a lovit in ureche intr-atat de tare incat am ramas instantaneu fara auz. A doua zi, vazand ca problema persista si constatand ca nu se poate rezolva de la natura, m-am deplasat la spital, unde medicul a descoperit ca, in urma loviturii, timpanul mi-a fost perforat.
Lucrez in domeniul audio iar jobul meu presupune folosirea unui microfon si a unei perechi de casti obligatoriu in fiecare zi. Acum, de cand nu mai aud cu urechea stanga, nu-mi pot desfasura activitatea in mod normal, drept urmare solicitarile pe care le primesc se imputineaza din cauza faptului ca nu mai pot lucra eficient. Astfel, pierd bani din cauza batausului.
Potrivit medicului care m-a consultat, este nevoie sa treaca aproximativ doua luni pana cand membrana timpanului se va reface si pana cand voi putea auzi din nou cu urechea cu pricina.
Mentionez ca eu nu l-am atins pe agentul de paza si toata scena s-a intamplat pe spatiul public, in dreptul pravaliei pe care o pazeste.
Urmeaza sa merg la I.M.L pentru a obtine un certificat medico-legal, dar, din cate am aflat pana in acest moment, e aproape imposibil sa am peste 20 de zile de ingrijiri medicale.
Intrebari:
1. Avand in vedere ca nu pot lucra eficient, in urmatoarele doua luni voi castiga considerabil mai putini bani. Ce sanse exista ca agresorul sa plateasca despagubiri?
2. Aceste despagubiri se platesc doar in eventualitatea in care voi incepe un proces pe care il voi castiga, sau pot fi solicitate si platite avand la mana o plangere penala si un certificat medico-legal?
3. Daca atasez la dosar o hartie de la conducerea institutiei la care lucrez in care este specificat faptul ca nu pot lucra normal ma poate ajuta sau nu influenteaza cu nimic?
4. Ce poate pati agresorul?
5. Exista posibilitatea sa se "aleaga" doar cu o amenda, iar eu cu cheltuiala, multe pastile si dificultati la serviciu?
6. Care ar fi, cu aproximatie, cheltuielile la care sa ma astept pentru a incepe procesul?
7. Considerati ca merita sa ajung in instanta? N-as vrea sa pierd timp si bani ca intr-un final sa-mi rada in nas a doua zi ca a primit o amenda si gata. Vreau ca ticalosul sa plateasca financiar si moral pentru fapta lui. Altfel, n-as incepe ditamai tevatura.
Imi pare rau daca intrebarile sunt puerile, dar e prima oara cand ma confrunt cu o astfel de situatie. Si, sper, ultima.