avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii neplatite, hotarare judecatoreasca, fondul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii neplatite, hotarare judecatoreasca, fondul de garantare

Un punct de lucru al societatii a fost vandut. La incetarea contractului nu s-a platit concediul de odihna neefectuat si bonurile de masa pe cateva luni. Toate acestea au fost castigate in instanta. Acum dupa un an si ceva am hotararea definitiva in care am castigat aceste drepturi. Numai ca procesul a durat exact cat sa poate intra in insolventa societatea (fara comentarii), ce optiuni am, merg la fondul de garantare? Va rog un sfat.
Cel mai recent răspuns: elisa_2000 , utilizator 15:54, 4 Iulie 2016
Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale asigură plata creanţelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi faţă de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

Legea 200/2006
art.19
(1) Stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi efectuarea plăţii acestora se realizează de agenţiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvenţă.
(2) Agenţia teritorială poate proceda la stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi la efectuarea plăţii acestora şi în baza cererii formulate de către salariaţii angajatorului în stare de insolvenţă sau de organizaţiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora.
(3) Cererile prevăzute la alin. (1) şi (2) vor fi însoţite de documente care să ateste că împotriva angajatorului a fost pronunţată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolvenţei şi a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.
(4) Înainte de a se adresa agenţiei teritoriale, salariaţii sau organizaţiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora trebuie să notifice în scris administratorul sau lichidatorul angajatorului în stare de insolventa, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru plata creanţelor salariale potrivit alin. (1). O copie a notificării se va ataşa la cererea adresată agenţiei teritoriale, potrivit alin. (2).
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)
Salariu din fondul de garantare ghiuvy2005 ghiuvy2005 am de luat o suma mare reprezentand salarii de la o firma unde am lucrat, firma care a cerut singura deschiderea procedurii insolventei din 2009.momentan ... (vezi toată discuția)
Am lucrat la o firmă care nu mi-a plătit ultimele 3 luni, iar acum este în faliment. am înțeles că pot recupera salariile de la fondul de garantare a creanțelor salariale. cum procedez? viu viu Buna ziua, Am lucrat la o firma pana in august 2017. Nu mi-au dat salariul ultimele 3 luni, de aceea am depus demisia. Ulterior firma a intrat in insolventa, ... (vezi toată discuția)