avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casare tacamuri inox
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casare tacamuri inox

Va rog sa-mi spuneti daca se pot casa tacamurile din inox?
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 20:28, 24 August 2009
De ce ?sunt cumparate pe firma?
Daca da, valoarea de intrare -amortizarea pe luna /ani de utilizare = 0.Atunci sunt casate.
Deci DA.
Multumesc pentru raspuns. Sunt cumparate la o cantina scolara si inregistrate pe obiecte de inventar.
la casare se ajusteaza tva? eu asa am inteles din codul fiscal, ca la casare se ajusteaza tva daca mijlocul fix nu este tinut in societate 5 ani dupa amortizare, adica perioada pt. care se face ajustarea
Pentru a fi mijloc fix ar trebui sa aiba o valoare de cel putin 1800 lei/buc si perioada de utilizare la parametri normali mai mare de un an. Tacamurile de inox nu sunt mijloace fixe.
Evidenta obiectelor de inventar se tine extracontabil, concomitent cu darea in folosinta ( 603 = 303 ) se debiteaza contul 8035.
La casare, se crediteaza contul 8035.

Alte discuții în legătură

Ajustarea valorii tva deductibile florip florip Buna ziua, In cazul casarii unui mijloc fix neamortizat integral, partea neamortizata reprezinta cheltuiala nedeductibila si se impoziteaza la calculul ... (vezi toată discuția)
Lipsa mijloc fix la inventar lyly-ana lyly-ana Multumesc ,dar cred ca trebuie sa fiu mai explicita. Mijlocul fix este o prelata,s-a pierdut pur si simplu.Care e solutia? (vezi toată discuția)
Tva valoare neamortizata maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. Mijloacele fixe nu ... (vezi toată discuția)