avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Sa o luam incet, care ar fi motivul pentru care minora nu vrea la casa tatalui? Doar nu vrea asa in mare?
1. Executarea este legală. Citiţi art.910 -913 Cod procedură civilă.
Refuzul minorului este descris la art. 912.
2. Nu puteţi contesta în această fază executarea, numai dacă executorul nu respectă procedurile
3. Este legal să suportaţi cheltuielile cu executarea. Dacă nu aveţi venituri sau suma pretinsă este prea mare, puteţi face contestaţie la executarea silită referitor la cheltuielile cu executarea, car nu aveţi certitudinea că veţi şi câştziga.
In plus, domnul poate cere consiliere psihologica si apoi se poate relua executarea. Puteti ajunge sa incasati amenzi de pana la 1000 lei/zi intarziere in executarea sentintei.
Fiecare situatie este diferita si instanta judeca de la caz la caz.
Minunat................ deci practic nu incalc o hotarare, si totusi trebuie sa platesc, pentru ca cineva nu intelege ca nu e dorit............... fetita zice ca nu vrea sa mearga la tatal ei pentru ca ii e dor de mine si daca plange sa fie adusa acasa tatal ei refuza. In plus, tatal ei nu o duce la domiciliul lui, ci o lasa la mama lui, care are grija de fetita, cel putin peste noapte. Dar filmarea pe care o am, in care se vede clar ca el vine la noi la usa, eu conving fetita sa iasa, pentru ca initial refuza sa iasa din camera, se duce la el in brate, si cand ii spune sa mearga in oras, incepe sa plaga si cere sa vina inapoi la mine, asta nu are nicio valabilitate juridica? Se vede clar ca nu impiedic cu nimic accesul, din partea mea usa e deschisa ori de cate ori fetita vrea sa mearga cu el............. Foarte interesant sistemul asta.
Nu vă puteți împotrivi punerii în executare a unei sentințe judecătorești.
Aveți 2 variante:
1) convingeți copilul să vrea, să-și dorească la tata, îl consiliați și la psiholog până vrea.
2) plătiți penalizări pentru fiecare zi de întârziere de până la maxim 1000 de lei pe zi.
În 30 de zile se poate ajunge să datorați suma de 30.000 lei (RON).

Un exemplu recent din 02-iunie-2016, care penalizează cu 1000 lei pentru fiecare zi de întârziere:

Tip solutie: Admite cererea.
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de interes formulată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii formulată de pârâtă, ca neîntemeiată.
Admite cererea, formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâta.
Obligă pârâta să plătească reclamantului o penalitate de 1000 lei, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu data de 10.06.2016, până la respectarea programului de legături personale, în conformitate cu sentinţa civilă pronunţată de Judecătoria Buftea şi definitivă prin Decizia nr. 415/2014, pronunţată de Tribunalul Ilfov. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1.600 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă timbru şi onorariu avocat.
Definitivă.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 02.06.2016.
Document: Hotarâre 02.06.2016.

Exemple diverse de sentințe care penalizează pe ziua de întârziere aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)