avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
When, în exemplul olandez, nu există copii "alienaţi" în sensul definit de dvs. şi de adepţii asociaţiilor dvs., pentru simplul motiv că după 3-4 absenţe, autorităţile iau măsuri - fie cel care nu respectă sentinţa, este decăzut din dreptul de a găzdui copilul, fie cel care nu vine la copil păţeşte acelaşi lucru. Asta înseamnă egalitatea între părinţi în viziunea Consiliului Europei, egalitate în drepturi şi obligaţii. Şi dacă intrăm mai adânc în problemă, vom constata că tăticul olandez nu-şi poate ascunde veniturile, fiindcă autorităţile îşi fac datoria şi în depistarea declaraţiilor false.
Aţi auzit măcar una cerere de extrădare a unui minor spre Olanda? Eu personal, nu.
elianadeea a scris:

Occidentalul a implementat un sistem functional , cu plase de siguranta pentru toti cei implicati. Amenda venea ultima, ca o varianta finala si doar in eventualitatea absurda ca rezidentul ar mai actiona spre denigrarea nerezidentului . In conditiile date, nu cred ca ar mai putea cineva actiona in aceasta directie!!

Noi nu am luat ca exemplu decat amenzile , caci sistemul in sine ar costa prea mult sa fie implementat, si la ce bun sa construim modalitati de aparare ale minorului, cand putem direct sa afectam stabilitatea financiara a celui care se ocupa in mod sistematic de siguranta copilului-rezidentul ?? Daca putem sa luam ceva rau din legile altora de ce sa nu o facem, din ignoranta sau cu buna stiinta??

Doamna, ce este in alte tari civilizate la noi nu se va aplica niciodata pentru ca legile la noi sunt concepute si votate de "prieteni" ai diferitilor oameni cu dare de mana. Asociatiile si toate SRL-urile care "apara" drepturile copilului, o fac doar de fatada. Nimeni nu gandeste o lege in avantajul copilului. Copiem in nestire si radem de cei care plagiaza. Si legile noastre sunt plagiaturi. Copiem fara sa ne gandim daca societatea noastra permite acele legi, daca oamenii au calitatea celor din alte tari si daca sistemul nostru poate sustine COPILUL. Ca sa vedeti pana unde am ajuns cu prostia... DREPTUL copilului este sa fie executat SILIT. Apoi urmeaza consilierea psihologica. Cam despre asta vorbim in tara asta. In loc sa duci copilul la teatru, la muzeu sau la zoo il duci la consiliere. De ce? Pentru ca asta este DREPTUL lui si este in interesul lui superior!

Eu sunt de acord sa se faca o "Casa Verde" si la noi. Sa fie de stat, nu a vreunei Asociatii de cartier. Cred ca la noi nu ar functiona sisitemul chiar asa sa-i lasi acolo 2 zile pentru ca la noi copiii nu sunt asa independenti. Daca 6 luni nu te prezinti la program, esti decazut din drepturi. Daca 6 luni nu duci copilul la program esti amendat cu x pe ziua de intarziere din ultimele 6 luni. Sa vedeti atunci cate procese de "stabilire a paternitatii" ar disparea in neant. Asa usuram si munca judecatorilor care au si cate 100 de dosare pe sedinta.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
25Maria23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)