avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Eu cred ca un parinte alienator nu ar lasa niciodata copilul in astfel de locatie, sub diferite pretexte. Pentru ca scopul principal e distrugerea relatiei, nu construirea uneia. Cred ca ar fi util in multe cazuri un astfel de model.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
againstPAS, utilizator
Mie mi se pare excelent modelul asta si ar scuti multa durere si stres de toate trei partile, plus ca nu sunt convinsa ca implica foarte mare cheltuiala. Oricum copilul se va maturiza mai devreme, va afla caruia dintre parinti ii pasa realmente de el si caruia doar la nivel declarativ.

In Suedia stiu ca e "modelul" in care copilul sta o saptamana la mama, una la tata ; e OK cat sunt mici, nu stiu insa cat de complcat devine odata ce intra in scoala.
Mie mi se pare totul destul de greu sa faci asa ceva. Ca parinte, as vrea sa fiu langa copilul meu care sufera. Sa il las intr-un loc unde vede cum alti copii sunt luati de parintii lor iar el ramane........ cumva se simte cand se intampla asta in confortul casei lui, in bratele iubitoare ale celuilalt parinte si altcumva se intampla asta cand e lasat singur sa fie consolat de straini.
Nu stiu, eu unul asa as simti.
Guest333, normal ca nu va intereseaza penalizarile insa ar fi un mod de a semnala abuzul.
Si atunci de ce sa va zbateti in instante sa restrangeti programul, daca ar incepe sa plateasca penalizari ar fi domnul mai atent sa stabileasca un program cat mai aproape de realitate, nu sa va tina aiurea in casa.Sunt indignat la culme de ce imi povestiti.
When, sistemul e foarte bun.În acele condiţii, posibil ca tocmai cel cu dreptul la relaţii să fie declarat alienator şi să primească, în final, amenda, după decăderea din dreptul de vizită.
Dacă la noi se practica acel sistem, eu aş fi rămas cu un singur proces în palmares:cel cu autoritatea părintească şi reconvenţionala cu programul de vizită.
Puneţi în balanţă cheltuielile statului român: un aşezământ de care să beneficieze toţi minorii cu situaţia descrisă dintr-o localitate,să presupunem N minori, cu câţiva angajaţi permanenţi şi un dosar/minor în instanţă faţă de N x 10 dosare în instanţe, dar toţi cei N trecând prin instituţii similare minim 3 luni.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Pai avocatii, executorii, psihologii, cei de la DGASPC si judecatorii ce paine sa mai manance daca ii lasati fara dosare?

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)