avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Corect AgainstPas, totul tine in cazul asta de cheful rezidentului. Noi insa vorbim de binele superior al copilului. Si daca astea doua se bat cap in cap ce facem? Pai ne ascundem sub palaria binelui copilului ca sa protejam rezidentul.

Pana la urma si cei care au deschis focul in Paris aveau un motiv intemeiat in acceptia lor. Nu poti sa gasesti o scuza si apoi sa-ti justifici toate aberatiile ca daca se ia cineva de tine abia atunci iti amintesti ca esti parinte. Si daca tu esti pedepsit iti sufera copilul. Dar tu nu te-ai gandit inainte ? De ce trebuie sa-ti protejeze altul copilul? Si daca acel altul e mai responsabil decat tine, nu e firesc atunci sa creasca el copilul? Ce sa mai caute la tine? Ca tu in curand nici nu mai ai acoperis deasupra capului din cauza amenzilor.

Doamna proastasatului spunea de responsabilitate. Sunt pro asumarea responsabilitatii. Sunt pro pedepsirea celor care uita sa fie parinti. Eu unul daca as putea as da penalitati celor care nu vin la programul de vizita tot intre 100-1000 lei pe zi. I-as pune la munca pe cei cu 180 lei pensie alimentara dar cu iPhone. Insa nu depinde de mine, depinde insa de noi.

When a scris:

Penalizarea e a parintelui, nu a copilului. Nu incalci legea, e simplu. Orice incalcare a legii costa. Nu e vina celui care reclama infractiunea, e vina celui care a comis infractiunea. Iar in cazul de fata, singura vinovata fara urma de dubiu, este prietena dumneavoastra.

Penalizarea este a parintelui. Programul de legaturi personale este al copilului. Nu este o infractiune in mintea oricarui om sanatos la cap. Un copil are DREPTUL sa vrea sau sa nu vrea, sa placa sau sa nu placa, sa iubeasca astazi si maine sa nu mai iubeasca. Intelegeti? Copilul are DREPTURI, parintele OBLIGATII. Ambii parinti, intelegeti?

Exact, parintele este penalizat daca nu respecta programul de vizita. Parintele plateste geamul spart de copilul lui.
Ba este o infractiune, cum sa nu, sa incalci hotararea judecatoreasca. Jur.
Normal ca un copil are dreptul sa vrea, sa iubeasca, tocmai, ca pentru a beneficia neingradit de acest drept, nu trebuie sa distrugi relatia cu celalalt parinte. Unde este dreptul copilului de a se bucura de cadourile de la tata daca tu I le arunci pe scara?
Unde este dreptul copilului de a iubi pe cineva daca tu ca mama ii conditionezi iubirea cu respingerea tatalui?
Sau scuzati-ma, vorbiti de drepturile copilului doar cand isi respinge tatal. Atunci sunteti pentru libertatea gandirii copilului. Ca daca il iubeste e mic el, ce stie ?

Normal ca ambii au obligatii, si sunt pro impartirea egala a obligatiilor.
Insa sunt si pro pedepsirea lor cand sunt vinovati.
Alienezi, sa platesti. Nu vi la programul de vizita, sa platesti.
Nu intelegeti ca dreptul copilului este ingradit de mama prin comportamentul ei? Ce e asa greu de inteles? Copilul are dreptul sa aiba un tata. Mama nu mai vrea din varii motive. Si atunci ingradeste acest drept al copilului. Acum intelegeti de ce este sanctionata mama?
When a scris:

Exact, parintele este penalizat daca nu respecta programul de vizita. Parintele plateste geamul spart de copilul lui.
Ba este o infractiune, cum sa nu, sa incalci hotararea judecatoreasca. Jur.

Alienezi, sa platesti. Nu vi la programul de vizita, sa platesti.

Imi spuneti, va rog, cum plateste un nerezident faptul ca nu vine la programul de vizita? Sau nu vine la timp? Si nu vorbesc aici de cazurile extreme pe care le inteleg, gen parintele nerezident a fost la doctor, a patit ceva si nu poate ajunge. Le excludem pe aceastea pentru ca le inteleg.
Este o incalcare a hotararii judectoresti aceasta neprezentare?
Pot solicita la DGASPC monitorizarea programului care nu este respectat de nerezident? Intreb asta deoarece in legea 272/2004, la art.18, punctul 5 prevede ca numai "părintele la care nu locuieşte în mod statornic poate cere serviciului public de asistenţă socială sau, după caz, persoanelor cu atribuţii de asistenţă socială în circumscripţia căruia se află locuinţa copilului să monitorizeze relaţiile personale cu copilul pentru o durată de până la 6 luni".

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)