Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ideea acestui asezamant ar fi ideala in conditiile unei legislatii corespunzatoare. Sunt de acord cu Martonze; ar fi mai benefic si eficient atat pentru stat cat si pentru familiile care se confrunta cu tensiuni/confilcte post-divort. Decat sa disperseze personalul DGASPC (care si asa este deficitar)intre diverse locatii pentru a monitoriza programele de vizita, mai bine se investeste intr-un centru unde se aduc copiii acolo.
Pe de alta parte, sunt de acord si cu when ref.la faptul ca mi s-ar rupe inima sa stiu ca al meu copil sufera cand nu este luat de celalalt parinte chiar daca psihologii de acolo o vad ca o "imunizarea copilului la acest gen de reactii din partea tatilor dezinteresati.". Eventual as impune ca, dupa 3 neprezentari ale parintelui, acestuia sa i se restranga programul si in final (daca nici atunci nu si-l respecta), sa si-l piarda definitiv.
When, am spus ca nu ma intereseaza penalizarile din 2 puncte de vedere: 1. sunt constienta ca nu imi aduc inapoi timpul petrecut in casa, asteptand tel. tatalui sau sa sterg dezamagirea copilului meu de fiecare de fiecare data cand suna fostul sot si imi spunea ca nu mai vine sa il ia.
2. Chiar daca le va plati, nu va schimba comportamentul lui. Il cunosc destul de bine. Stiu ca prefera sa imi dea mie planurile de weekend peste cap decat sa stea cu copilul lui, preferand, in schimb sa apara in cursul saptamanii, intrebandu-l 5 min. ce a mai facut, daca mami vorbeste cu prietenul ei la telefon, daca prietentul lui mami a venit si a dormit la noi, etc.
Si ca o paralela cu aceeasi dorinta de a strica planurile de weekend de aceasta data ale nerezidentului se inscrie si faptul ca acesta nu este informat cand viziteaza copilul ca nu va fi nimeni acasa si va suna ca un imbecil la o usa la care nu raspunde nimeni.
Iata cum arata delirul celor care sustin alienarea: Utilizatorul scrie exemplificand cum se petrec lucrurile in Ol;anda, respectiv consecintele pe care le suporta parintele nerezident, atunci cand nu se prezinta la program! Si anume: i se ia dreptul pe motiv de dezinteres!
Ce raspunde sustinatorul alienarii? Ca in situatia in care parintele nerezident nu s-ar prezenta la program, ceea ce este de analizat nu e dezinteresul acestuia , ci trebuie sa ne concentram pe faptul ca o astfel de solutie nu ar fi buna, deoarce rezidentul (singurul si a tot vinovatul parinte) nu ar aduca copilul la Casa Verde. Sfanata Nascatoare!
Deci, importanta nu e absenta nerezidentului (si ce daca?), important ar fi procesul de intentie al rezidentului care nu ar dice copilul la Casa Verde
Eu daca as fi judecator l-as trimite pe domnul la plimbare, numai si numai in urma unei astfel de sustineri, delirante, derobatoare de orice responsabilitate si vadit concentrata pe parintele rezident si nu pe copil!
Important e sa se afle adevarul si bineinteles, parintele care fie nu lasa copilul la centru pentru a fi vazut de tata, fie parintele care nu vine sa-si vada copilul cand el este lasat la centru de rezident, sa suporte consecintele.
Iertati-ma doamna proastasatului dar eu nu vad delirul celor care sustin alienarea, ci doar niste pareri pe care le amendati fara nici un motiv.
Este evident ca la Solutia propusa fiecare sa se gandeasca prin prisma problemelor pentru care e pe acest forum. Parintii care sunt blocati acasa in week-end-uri sa se gandeasca cum asta le-ar rezolva situatia cu nerezidentul care uita sa vina si cei care nu-si vad copii pentru ca sunt alienati, sa se gandeasca cum ar schimba asta situatia lor.
Daca in urma acestui dialog civilizat, dumneavoastra vedeti doar delir, e poate din cauza ca va uitati cu lupa dupa unul.
E foarte important ca solutiile propuse, gasite sa favorizeze toti minorii aflat in acest process de vizitare. Ca daca gasim o variant buna pentru cei alienati, ce ne facem daca asta ii scapa din vedere pe cei care staaaaaau si asteapta nerezidentul cu anii si invers.
Daca doamna proastasatului...........daca ati fi..........